Damtjern vannverk

For 3 år siden overtok Eidsvoll kommune Damtjern vannverk i Feiring. Politikerne fikk seg da forlagt et overslag om dette ville koste Eidsvoll cirka 10 millioner kroner til oppgradering de neste årene. Rådmannen fikk også inn at de måtte øke bemanningen med en stilling som følge av overtakelsen. Dette gikk glatt igjennom hos politikerne da regninga skulle sendes rett til innbyggerne som vanlig er på selvkostområdene.

Budjettforslaget til rådmannen nå 3 år seinere viser at det trengs 44,5 mill for å få vannforsyninga på stell i denne delen av Feiring.

Dette fikk ikke politikerne informasjon om før de gjorde vedtaket sitt i 2016.

I prosent er bommen her større enn for Bårlidalsaken.

Gamle vannledninger

Eidsvoll setter nå opp takten i utskiftinga av de gamle vannledningene. Dette er veldig prisverdig.

Men hvordan velger man ut hvilke strekninger som skal fornyes?

I rådmannens forslag for de neste 4 årene ligger det ikke noe midler til fornying eller oppgradering i sørbygda. Det er etter mitt syn åpenbart at her må politikerne se nærmere på prioriteringa på dette området. Jeg regner med at det er høydebassengene på Bekkedalshøgda som sikrer jevn vannforsyninga i sørbygda i dag. Sitter rådmannen med kunnskap om at disse holder de 4 neste årene uten rehabilitering eller nybygging? Det er underlig for dette var inne i planverket tidligere.

Eller er løsningen at Eidsvoll skal kjøpe sitt vann til sørbygda fra Ullensakers vannverk? Noe som tidligere er blitt avvist eller satt på vent. Kun reservevann er avtalt kjøpt derfra.

Vannavgifta i Eidsvoll

Vannavgifta vil måtte øke mye i Eidsvoll de nærmeste årene, som i mange andre kommuner.

Er det da lurt å gjøre et poeng av at den ikke øker i 2020 for så de neste 3 årene å legge opp til en økning på 10 prosent hvert år?

Vi har cirka 290 km med kommunale vannledninger og en god del av disse må skiftes ut etter hvert. Det blir oppgitt at cirka 40 prosent av vannet forsvinner gjennom lekkasjer. Vi bruker nå cikra 50 millioner kroner på å skifte ut cirka 10 km med vannledning fra Minnesund til Elstad. Dette viser noe om hvor store kostnader vi står overfor framover og regninga sendes rett til oss innbyggerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.