Både fra administrasjonen i Eidsvoll kommune og fra den politiske posisjonen blir det hevdet at Eidsvoll kommune blir så effektivt drevet at det underforstått ikke er mer å hente.

Det kan derfor være interessant å se hva Senter for økonomisk forskning (SØF) har utarbeidet for beregning av effektiviteten i kommunale tjenester. Metoden sier noe om den enkelte kommunes effektivitet i forhold til beste praksis innenfor et tjenesteområde og en gruppe av sammenlignende kommuner der den mest effektive får en effektivitetsverdi på 100.

                      2015       2016

Samlet                91          87
Barnehage         89          83
Skole                  93          92
Pleie og
omsorg               90          86

Tallene viser at effektiviteten for Eidsvoll kommune har gått ned fra 2015 til 2016 for disse viktige og kostnadskrevende områder.

Før disse områdene tilføres flere ressurser, bør effektiviteten gjennomgås og særlig når effektiviteten viser nedgang. Dobbelt så ille blir det dersom disse områdene får en kostnadsøkning uten effektivisering som skal finansieres gjennom eiendomsskatt.

Fra posisjonens talsmenn loves det at eiendomsskatt ikke skal overstige fem promille. Dette kommer fra de politikere som før siste kommunevalg lovet at eiendomsskatt ikke skulle innføres i denne valgperioden.

Tilliten og troverdigheten til disse politikerne er dessverre ikke lenger til stede.

Dersom posisjonen får sin vilje gjennom med innføring av eiendomsskatt og avvisning av alle forslag om effektivisering, innsparing og drøfting av nye driftsmodeller, vil Eidsvoll kommune snart kunne konkurrere om å bli blant de minst effektive kommuner.

Det er vel ikke denne måten å forvalte skattebetalernes penger på som skal belønnes ved neste kommunevalg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.