Ved å stå hårdnakket på å bygge Vilberg nye barneskole på Tynsåkjordet, vil det i alle fall framtvinge eiendomsskatt i Eidsvoll kommune!

Hva tror dere politikere at kommunen må betale for de ca. 45 mål av den beste matjorda i Eidsvoll? Tror dere at jordeieren selger dette jordarealet for «knapper og glansbilder»?

Vi snakker om en verdi på opp mot 40 mill. kroner i regulert tilstand - og det skal denne fattige kommunen Eidsvoll bruke for å trumfe gjennom Campus Eidsvoll (Arbeiderpartiets kjepphest)?

Hvis kommunen ikke er villig til å komme med et anstendig bud, blir løsningen ekspropriasjon, med stor sannsynlighet, etterfulgt av og rettsaker, en krevende prosess med unødig bruk (les: sløsing) av politiske og administrative ressurser, med store utgifter til advokatbistand. I tillegg vil dette ytterligere forsinke byggestart med flere år.

Vest og nord for dagens barneskole er et stort disponibelt areal for ny barneskole, som vil ha samme innkjøringsveg som ungdomsskolen og barnehagen. Campus Eidsvoll kan fungere like bra med denne geografiske plassering. Dagens barnehage kan tilpasses den nye barneskolen, eller bygges lengre nord på det samme området.

Den gamle skolebygningen må tas vare på - og disponeres av lag og foreningen til ulike aktiviteter, arrangementer, møter og lager/arkiv.

Hvordan kunne forøvrig Senterpartiet (Sp) gå med på en samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet (Ap) som innebærer bl.a. at ingen av partene krever omkamp når det gjelder plassering av ny Vilberg skole for å danne posisjonen i kommunen (EUB 17. oktober)? Dette er helt utrolig!

Her har Sp forhandlet svært dårlig! Sp burde stilt som krav om det ikke er noen bindinger i denne saken siden Ap skulle få (og har fått) varaordfører i 100 % stilling som «motytelse».

Økning av varaordførerstillingen kan man sette et spørsmålstegn ved behovet for?

Begrunnelsen er bl.a. øket ansvar for tettere politisk oppfølging, blir det hevdet. Hva betyr dette i praksis? Ingen ting! Ref. vannverkssaken, som ikke har fått verken administrative eller politiske konsekvenser, men store økonomiske kostnader for kommunen – og i neste omgang store konsekvenser for oss innbyggere, med økte kloakkavgifter.

Rådmannen er bekymret for kommunens økonomi og tror at eiendomsskatt må innføres i løpet av 2021. Dere politikere må huske på at dersom kommunestyret vedtar kjøp av Tynsåkjordet, vil dette forverre kommunens økonomi dramatisk og behovet for eiendomsskatt blir uunngåelig!

Derfor: Arbeiderpartiet – og gjerne også Høyre og Fremskrittspartiet: Ta til fornuften, ikke la partipisken råde. Det er ingen skam å snu!

Alle vet at et (politisk) vedtak er gyldig til et nytt vedtak er fattet!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.