Vi får mange pensjonister som flytter hit fra kommuner rundt oss, for å frigjøre kapital. Hjemmesykepleien kommer etter flyttelasset. Dette blir en negativ spiral.

Vi bygger ned gode boområder som Marte Marjas Veg, Kastellåsen og Vormvikåsen. Vilbergskogen er rasert og Rubis blir et tettbygget uinteressant boområde. Små leiligheter i blokker i Sundet og det samme på Eidsvoll Verk.

Ikke interessante boområder

Vi får ikke inn folk til kommunen som bidrar nok i skatteinngangen. Vi har rett og slett ikke boområder som er interessante. Ressursfamilier flytter ikke til landet for å bo tettpakket i blokker.

Denne utviklingen vil kreve eiendomsskatt, ingen tvil om det.

EIENDOMSSKATT

Det er 429 kommuner i Norge. Vi har 341 kommuner i Norge som har eiendomsskatt, kun 229 har skatt på bolig. 93 av disse kommunene har et godt bunnfradrag, Oslo nå 4,8 mill. Bare 136 kommuner har eiendomsskatt uten et solid bunnfradrag.

Det er her Eidsvoll vil være? Eller er det her Eidsvoll må være grunnet manglende konsekvensanalyser av sine boligplaner og renseanlegget med håpløse rettssaker i etterkant?

Hvem er viktigst, nåværende beboere eller utbyggere? Befolkningsnedgang* hvorfor?

Vil boligskatt gjøre oss mer attraktive?

*Kilde SSB: 3. kvartal 2018, – 41 personer, befolkningsnedgang i Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.