Frihet til å velge for alle aldersgrupper i alle samfunnslag er en svært viktig del av demokratiet vårt. Glad i Hurdal mener også at bygdas eldre er en stor og viktig ressurs som må settes pris på. Akkurat på disse feltene tror jeg GIH, Venstre og alle andre partier i bygda er nokså enige. Hurdal kommune har dog som mange andre av landets kommuner noen utfordringer når det kommer til den mer «tradisjonelle» eldreomsorgen som tross alt fortsatt er en stor del av eldreomsorg. Det er de eldre har bygd opp det samfunnet som vi nyter godt av og kommunen bør ikke svikte i eldreomsorgen.

Eldreomsorg for oss i GIH handler mest om å ha omsorg for dem som har størst behov for det. I klare trekk handler det om å ta vare på de aller svakeste som har størst behov for hjelp. Det er disse som trenger sykehjemsplasser, kanskje avlastningsplasser, døgnbemannede omsorgsboliger og en god, trygg hjemmesykepleier. Det er på disse områdene kommunens ressurser avsatt til eldreomsorg først og fremst må brukes!

GIH mener at kommunen må se på muligheten for å bygge ut flere sykehjemsplasser, eller i det minste beholde de eksisterende plassene. Glad i Hurdal vil jobbe for å få til dette i tillegg til å øke grunnbemanningen både på sykehjemmet og i hjemmesykepleien. Staten ønsker at vi alle skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Dermed vil nødvendigvis arbeidstyngden i hjemmesykepleien øke som fører til behov for større grunnbemanning også der.

Økt grunnbemanning på sykehjemmet og i hjemmesykepleien vil føre til lavere sykefravær (som vi vet koster kommunen dyrt), bedre tid for de ansatte til å sosialisere og ivareta brukerne, lavere vikarkostnader og mindre overtidsbruk.

Vi i GIH etterspør også en langtidsplan som skisserer hvordan eldreomsorg i Hurdal vil være om 10–15 år. Dette gjelder både eventuelle oppgraderinger/utvidelser av bygningsmasse, plassbehov og fremtidige bemanningsbehov. Disse behovene gjelder også døgnbemannede sentrumsnære omsorgsboliger og avlastningsplasser. Dette er noe GIH kommer til å fokusere på i den kommende perioden gitt at vi får mandat for dette.

GIH tenker at vi først og fremst må ta oss av de minst ressurssterke og svakeste i samfunnet. Det er her kommunens ressurser trengs mest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.