Det heter så smukt at OSL og Olav Thon godt kan betale for seg. La oss se litt på OSL: i Lov om eigendomsskatt § 5, 1. ledd, f om unntak fra eiendomsskatt ser en at «Eigedom som statens lufthamnselskap eig, i same omfang som fritaket for statens eigedom etter bokstav a, femte strekpunkt.» I bokstav a, 5. strekpunkt står følgende: « Eigedomen tilhøyrer staten sine samferdselsforetak så langt dei tener ålmennyttige føremål.» Jeg vil anta at OSLs anlegg på Gardermoen tjener almennyttige formål og at disse dermed vil bli unntatt fra eiendomsskattegrunnlaget.

Ullensaker senterparti ville under partilederdebatten den 10.8.d.å. ikke svare på om de gikk for eiendomsskatt. Mest trolig vil Senterpartiet gå for denne skatten i et eventuelt samarbeide med Ap og andre partier på venstresiden. Det er kommet tydelige signaler om det fra kommunestyrereresentantene når temaet har vært drøftet. Hva angår rene gårdsbruk vil disse være unntatt fra eiendomsskatt etter lovens § 5, 1. led, h og dermed behøver Sp ikke ta hensyn til sine primærvelgere i bondestanden. Senterpartiet vil dermed anse at de trygt kan gå for eiendomsskatt på «næringseiendom» uten å tråkke bøndene på tærne. «Næringseiendom» vil være alt annet enn OSL, Jessheim storsenter o.l. Det er også frisøren, skomakeren, rørleggeren, elektrikeren og andre små næringsdrivende med egne lokaler som baser for å drive sin næring. Det er mange av disse mindre næringsdrivende som har små marginer, men de betyr nok ikke så mye for verken Sp eller Ap.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.