I en periode på videregående hadde jeg problemer med å konsentrere meg på skolen. Jeg trengte ekstra tid på enkelte skoleoppgaver. Heldigvis hadde jeg lærere rundt meg som så hvordan jeg hadde det. De fritok meg ikke fra undervisning, de fortsatte å stille krav, men la også til rette for mine behov i en vanskelig periode.

Slik er heldigvis norske lærere. De ser elevene og bruker hver dag sin erfaring, kompetanse og didaktiske oppfinnsomhet for å gjøre skolehverdagen best mulig for tusenvis av barn og unge.

For det fortjener de vår takk og respekt. Det sies ofte, men kan i mine øyne aldri sies ofte nok: Lærere har Norges viktigste jobb. De har også en av de vanskeligste. Vi krever av norske lærere at de skal lage hele mennesker som kan møte en uoversiktlig fremtid, med trygghet og kunnskap. Vi forventer at de skal oppdra og utdanne demokratiske medborgere.

Det er ingen liten bestilling, og krever mye av hver enkelt. Det er mange grunner til at regjeringen stadig insisterer på kompetanse blant lærere. Jeg tror for eksempel at en faglig trygg lærer har mer overskudd til å se hele eleven. I dag er imidlertid ikke en dag for politisk retorikk. Det er en dag for takknemlighet.

Kjære lærere. Først og fremst vil jeg takke for den innsatsen dere hver dag legger ned i norske klasserom. Jeg vil også takke for bokanbefalingene dere gir til hun som viste ekstra interesse i fordypningsemnet. For de timene dere sitter og pønsker ut hvordan ligninger med to ukjente best kan forklares. Og ikke minst, takk for de ekstra spørsmålene og kravene dere stiller til han som i en periode ber om å få gå på toalettet litt for ofte, og alltid kommer tilbake med røde øyne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.