Dagens busslinje 815 skal ikke lenger gå på vestsiden av Hurdalssjøen, men på østsiden av sjøen. Det blir kun skolebussen som skal gå på vestsiden av Hurdalssjøen fra oktober i år. På østsiden av Hurdalssjøen blir det cirka 100 avganger i uka til/fra Eidsvoll Verk stasjon. Det blir et enestående bra tilbud for dem som kan benytte busstilbudet på østsiden, men hva med dem som bor langs vestsiden av sjøen som også har behov for buss for å komme seg til/fra jobb, kommunesentret, legesenteret, tannlege, frisøren osv.? Her skal busstilbudet rett og slett legges ned. Skolebussene skal fortsatt gå som vanlig, men de går ikke i skolens ferier eller planleggingsdager. De som bor på vestsiden av sjøen blir fratatt busstilbudet de har i dag til fordel for alle bussavgangene langs østsiden av sjøen.

Folk som bor langs vestsiden av Hurdalssjøen føler seg rett og slett lurt. Ingen kunne vel tro at et bedre kollektivtilbud på østsiden av sjøen til Eidsvoll Verk skulle medføre at bussrute 815 på vestsiden av sjøen skulle opphøre? Det bor forholdsvis mange mennesker i denne delen av bygda og også videre mot Sandnesseter og Steinsgård, slik at dette rammer mange, også pendlere til Gardermoen og videre sørover.

Ordfører Bålsrud beskriver denne endringen i busstilbudet i Hurdal som gledelig og bærekraftig. Hurdal Senterparti er ikke utelukkende enig i dette. Vi ønsker et godt kollektivtilbud til hele bygda. Et godt kollektivtilbud til hele bygda er framtidsrettet med tanke på fortsatt tilflytting, også til vestsiden av sjøen. Dette mener Hurdal Senterparti kommunen må ta med i diskusjonene videre med Ruter før endringene skal tre i kraft i oktober.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.