FrP i regjering endrer nå på dette. Aldersgrensen for helseattest økes nå til 80 år og attesten skal gjelde for tre år av gangen.

Inntil nå har det også vært slik at man har måttet ta en kognitiv test, det blir det også slutt på. Nå skal den kognitive testen kun brukes dersom fastlegen har mistanke om kognitiv svikt hos bilføreren. Helseattesten vil nå vanligvis kun være en normal helsesjekk av ting som syn, blodtrykk og lignende.

Alle disse endringene gjør hverdagen for landets eldre bilførere enklere, og det blir mindre byråkratisk og tidkrevende for fastlegene, uten at det går utover trafikksikkerheten.

Eldre i dag er friskere enn tidligere og har lang erfaring med å kjøre bil. Dette handler om å tilpasse regelverket dagens situasjon.

Bilen er svært viktig for mange eldre, spesielt i distriktene. Samtidig vil jeg understreke at de som ikke bør kjøre bil heller ikke skal det. Det har uansett alltid vært fastlegens ansvar. Om fastlegen mistenker at det kan være snakk om kognitiv svikt så blir man nødt til å ta testen, og avdekker man kognitiv svikt så vil man ikke få helseattesten. Men at alle eldre bilførere må gjøre dette er unødvendig, og oppleves også som en generell diskriminering, belastning og stressfaktor for mange.

Dette handler om å tilpasse regelverket dagens situasjon, gjøre det mindre rigid og byråkratisk og bedre hverdagen for de eldre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.