Dagens vesle epistel er selvsagt mimring. Er det mulig å mire mer nå? Ja da. Verden er ond og vi må ikke lukke øya for det med nazister som igjen marsjerer i gatene, fordommene mot det ukjente er påtagende ekkelt og i United States of Paranoia har de jo fått valgt inn en president som ville ha fått blåveis av Romund Larsen hver eneste gang hvis han hadde våget å stikke innom en bygdefest på Søndre Samfund.

Derfor skrur vi alfabetet lett tilbake i et modus jeg kaller Siste sommerferiedag, en lokal brødstykkeversjon. Det finnes dessverre ikke et fotografi, nå tas det jo bilder av alt hele tida, fra det ville vesten ved Jeskerud avdeling Råholt nesten mot grensa til Dal, men to av de som står her i hjemmestrikka vinterpels var med under en helt annen himmel.

Jeg vil leke indianer og cowboy og bli tatt til fange rett ved den store bjørka.

Her skal jeg bindes fast og bli kalt blekansikt av Odd, Luskende Ekorn, som er rødmalt i fjeset, mens høvding Rune, Late Kråke, sier ugh tre ganger og spør om vi skal røyke fredspipe eller stikke innom Ole Skuta som har to hoggorm som husdyr?

Helt sant, banna bein, han sa det sjøl.


*

Vi røyker strå og redder vår lille verden der og da.

Og, etterpå spiser vi et brødstykke med servelat og to med hjemlaget bringebærsyltetøy hos Else og Roy før klokka nærmer seg første seriekamp i engelsk førstedivisjon, United mot Coventry.

Fritt for å være George Best, fritt for å være Charlton ettersom håret mitt flagrer i den svale seinsommerbrisen og du kan være Nobby Stiles fordi tenna dine henger til tørk. Men, hvem er hun som sykler der da?

Hun har vi ikke sett før? Innflytter? Pen.

Hun kommer fra utlandet.

Utlandet?

Ja, fra Bergen eller noe sånt.

Helt sant, banna bein. Hun sa det sjøl.

*

Jan Pan Marsipan Sofadilla Heisekran.

Hei, har du fått nye turnsko? De er fine.

Hei, har du fått ei lillesøster? Hun er fin.

Hei, har du besøkt farfar som sitter i lyshuset?

Han har ei mugge med rød saft.

Inga Danmark er også på besøk.

*

Sånn gikk akkurat denne siste sommerferiedagen. Jeg husker det ikke, men det er garantert helt sant.

Banna bein. Bare spør Late Kråke broren til Gamle Svale.

LES OGSÅ: - Bildene viser hvordan det var - der og da

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.