Problemet var at Ruter busselskap har sluttet å kjøre Storgata, og flere eldre som pleier ta bussen ved Kiwi på Gardermoveien, får lengre vei. De er dårlig til beins, billøse, bor ved byggene rundt Coop og må nå traske til Jessheim videregående skole for bussen. Ikke så langt kanskje for den som er lettbeint og yngre, men problematisk når beina ikke fungerer. De har nå kortere vei til senteret enn til bussen.

Hvorfor, spurte jeg, kjører ikke Ruter Storgata? Nei, det var altfor mange biler der!

Kjære politikere, dette må det vel gå an å rydde opp i? Lise Kragseth Furuseth, KrF, har sett det som sin hovedoppgave å legge alt til rette for de eldre, sa hun på debatten lørdag. Her er en oppgave for henne. Og selvfølgelig for alle politikere som vil gjøre hverdagen litt enklere for eldre.

En annen sak som mange irriterer seg over, hvorfor er det så vanskelig å få taxiene fra OSL, Gardermoen til å kjøre hjem oss som er bosatt i områdene rundt Jessheim, Kløfta? Vi hører om slitne passasjerer som går fra den ene taxi til den andre uten å få hjelp eller bare sure geip, før en endelig forbarmer seg! De tjener ikke nok på korte turer, og vi må altså lide for det! Rydd opp i dette, politikere, eventuelt kan man kanskje ta drosjeløyvet fra den enkelte?

Og hvorfor er det så håpløst for innvandrere, unge som gamle, å få seg jobb? NAV presser og maser på, men vet de hvor håpløst det er å komme seg inn på arbeidsmarkedet? Asylsøkerne vil så gjerne jobbe, gjøre nytte for seg, men de slipper jo ikke til! Det sendes hundrevis av søknader og de møter fram, også de unge som vil ha sommerjobb, men resultatet er som oftest negativt. Hva kan politikerne gjøre?

Lediggang er roten til alt ondt, fra depresjon, til sykdom, håpløshet og radikalisering, så dette må tas på alvor!

Ellers fikk jeg hakeslepp i dag da jeg så hele Dæhlies eiendom i Storgata asfaltert med markerte parkeringsplasser! Han har riktignok kjøpt den verna tomta til spottpris, hogd ned trær og rehabilitert hus, men ingen er interessert i hans tegnede forslag til murhus mot Storgata. Det de fleste innbyggere og foreninger, som er interessert i å verne om den gamle delen av Jessheim med Herredshuset, ønsker, er en park med idylliske trær, planter, kafé, et vannspeil, gressplen!

Jeg spurte om nettopp Storgata 3-5’s skjebne lørdag på politikerdebatten på Senteret, og fikk positive svar både fra Aps ordførerkandidat Schumacher og Høyres Kvilten. Dette skulle bli park, ifølge planen. Men det er ikke søknadspliktig å asfaltere, og da gjør Dæhlie selvfølgelig det! Stikk i strid med kommunens, alle impliserte lag og innbyggeres ønsker!

Verken Schumacher eller Kvilten visste om dette, men ordfører gjorde det, uten at han opplyste om dette i debatten. Men Dæhlie må bygge opp igjen det uthuset som ble revet, og etter planen kan et nytt lavt hus bygges og tilpasses miljøet.

Da kan parken etableres, ifølge Sp-kandidat Oserud Stokstad. Og som Krfs Kragseth Furuseth sa det; «et ganske samstemt politikermiljø vil være enig om hva som skal tillates her!».

Vi krysser alle fingre!

Dette var noen innspill fra en Ullensakerinnbygger på tampen av valgkampen, som gjerne tar imot politikernes tilsvar på spørsmålene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.