Vi tar med oss innspillene hennes i det videre arbeidet med skolesekken.

Men jeg synes innlegget hennes er lite nyansert og ikke viser hvilken bredde og mangfold DKS i Eidsvoll har.

Gode produksjoner videreføres

Vi dekker alle de 6 områdene som hun nevner og varierer mellom nye produksjoner og videreføring av eksisterende aktiviteter. At vi velger å videreføre mange av de allerede eksisterende tilbudene betyr ikke at vi går på tomgang, snarere tvert om.

Disse produksjonene er så gode at skolene har ønsket at de videreføres.

Nye produksjoner

Av nye produksjoner vil jeg nevne et samarbeid med Oppland fylke og Mjøsmuseet der elevene samles på Mjøssamlingene på Minnesund og får en innføring i «kystkulturen i innlandet», med fokus på kommunikasjon og transport på Mjøsa.

En annen ny produksjon setter elevene 1000 år tilbake i tid og lar elevene gjennom rollespill og tidsriktige kostymer få delta på Eidsivatinget der de skal avsi dom. Deretter trekkes tidslinjen frem til vår tid og våre domstoler og vi får en diskusjon om lov, rett, krenkelser og rettferdighet.

Fotokurs, konserter og forfatterbesøk

Nytt av året er også fotokurs på 6.trinn. Litteratur og forfatterbesøk har en stor plass i Eidsvolls DKS og hvert år er det nye forfattere som besøker skolene.

Konsertene er også nye for hvert år og i høst spilles det tre ulike konserter på skolene.

Vi har et tett og godt samarbeid med Eidsvoll 1814, hvor vi også kjøper flere produksjoner. Godt er også samarbeidet med Akershus museum og Eidsvoll Bygdetun, i tillegg til samarbeidet med Smaragdgruvene.

Besøk av forestilling

Storsve etterlyser scenekunst, noe som er forståelig. I fjor satte vi ikke opp noen teaterforestilling, men dersom hun har lest høstens program ser hun at i september vil alle skolene få besøk av forestillingen MAIA.

Vi prøver å sette opp teaterstykker hvert andre år, dette på grunn av kostnadene. Men i flere av produksjonene ellers får elevene selv være med å spille roller, med kostymer, og oppleve det å være en del av et spill eller teater.

Storsve spør om hvorfor elevene skal lære å danse vals på 7.trinn. Dette er den minste aktiviteten vi har og er kun et «startskudd» for skolene der en profesjonell danser går inn og veileder, før skolen selv overtar danseundervisningen. Dette opplegget skal ende opp i et skolearrangement med dans.

Skolene evaluerer alle tilbudene de får gjennom DKS. I tillegg har koordinator tett og regelmessig kontakt med skolene. På bakgrunn av dette kan vi vurdere hva vi ønsker å videreføre og hvilken nye produksjoner vi ønsker å ta inn for neste skoleår.

Et variert og godt tilbud

Vi er stolte av å kunne gi elevene et variert og godt DKS tilbud der alle produsentene og aktørene er profesjonelle og vi jobber hele tiden med å forbedre oss.

Kulturtanken, som er vår øverste etat, oppretter i disse dager et nettverk med direktekommunene. Der vil vi utveksle erfaringer, dra nytte av hverandre og drive kontinuerlig utviklingsarbeid til beste for elevene og det de vil få av tilbud gjennom Den kulturelle skolesekken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.