Som alle vet, er Eidsvoll i en krevende økonomisk situasjon, og denne blir ikke enklere av at vi i dag har en politisk ledelse som ikke er villig til å foreta prioriteringer, legger opp til en pengebruk som i realiteten sender kommunen mot konkurs, og som ser ut til å styre mot tvungen innføring av eiendomsskatt etter at alle sparepengene er brukt opp. Fremskrittspartiet fremmet, sammen med våre borgerlige samarbeidspartnere, et budsjett som tar hensyn til situasjonen vi er i, slik at vi kan opprettholde et ansvarlig tjenestetilbud på lang sikt.

Vi vet at Arbeiderpartiet liker å slå seg på brystet med alle påplussingene de har i sitt budsjett. Det de derimot ikke sier noe om, er at deres økonomiplan legger opp til at kommunen er konkurs innen fem år! Da vil kommunens disposisjonsfond («sparekontoen»), som før 2019 var på over 300 millioner kroner, rett og slett være helt tømt. De er altså villige til å la reservene våre, som skal brukes for å dekke opp underskudd i ekstreme situasjoner, tømmes fullstendig i løpet av fire år for å innfri noen ekstra valgløfter og få noen flere stemmer. Jeg utfordret varaordfører Madsen på dette da budsjettet for 2019 skulle vedtas, og svaret jeg fikk, var at «vi prøver, så ser vi hvordan det går».

Smak litt på det svaret, for det lukter ikke ansvarlighet av å svi av 300 millioner kroner i sparepenger, og opprettholde et for høyt forbruk, i håp om at det «kanskje dukker opp en løsning» underveis! Da utsetter heller FrP opprettelsen av noen nye stillinger i kommunen, stiller større resultatkrav og tar grep for å redusere gjeldsbelastningen vår for å redde kommuneøkonomien.

Samtidig som vi gjør alt dette, så finner vi rom til å tilføre kommunen flere titalls nye stillinger og å bevilge penger til å styrke tidlig innsats og å få ned sykefraværet. Dette er viktige tiltak. Å avdekke utfordringer hos barn tidligere gjør det mulig å sette inn tiltak for å gi best mulig oppfølging. Å få ned et sykefravær som pr. i dag ligger på et høyt nivå reduserer vikarbehovet, det gjør mennesker i stand til å føle mestring i stedet for avmakt, og hvis ansatte i større grad greier å stå i arbeidshverdagen sin, er dette også et sunnhetstegn for Eidsvoll kommune som arbeidsgiver.

Kort sagt jobber FrP for folk flest, gjennom å foreslå tiltak som er bærekraftige på sikt. Jeg er stolt av å få fronte et parti som ønsker å se lenger frem enn kun til neste valg, og som jobber for et godt tjenestetilbud både uten å tømme sparekontoen og uten å innføre den usosiale eiendomsskatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.