Eidsvoll Ullensaker Blad - «avisen for Gardermoregionen», har 3. oktober i fulldistribuerte utgave (gratis til alle husstander) viet all redaksjonell plass på de 64 sidene til det kommende 20 års-jubiléet til hovedflyplassen.

Samtlige saker er av typen «Jeg har verdens beste jobb her på OSL», «Vi slår alle rekorder - jobber som toppidrettsutøvere», «De sa det var umulig - vi gjorde det!» o.s.v.

Slike gladsaker er bra, og de skal formidles. Vi på Øvre Romerike har MYE å være takknemlige for i form av jobber og mange fine nye innflytterer til kommunene våre. Uten OSL hadde regionen trolig hatt en helt annen virkelighet uten den utviklingen vi opplever. En viss balanse hadde likevel vært på sin plass.

NABOSKAPET

Naboskapet med flyplassen har nemlig skyggesider, og disse forbigås, utrolig nok, i sin helhet. Skyggesider i form av familier som fremdeles plages etter skammelig behandling av Avinor og staten i forbindelse med byggingen på 90-tallet, i form av støyplager, forurensning og ødelagt natur, friområder og dyrket mark.

Og nå begynner det som kjent igjen, OSL vil bli størst i Norden, og da må de ha enda en rullebane, må vite!

Bortsett fra en enslig setning i lederartiklen er Ikke en eneste spaltemillimeter i spesialutgaven viet den store frykten for, og engasjementet mot OSL og Avinors gigantomane utvidelsesplaner som finnes blant innbyggerne i avisas nedslagsfelt!

BEGRUNNEDE BEKYMRINGER

Dagens EUB likner faktisk mer på et kjøpt og betalt festskrift bestilt av Avinor og OSL enn en etterrettelig og relevant avisutgave med informasjon til innbyggerne og ytringer fra oss «utenfor flyplassgjerdet».

Hvordan tolker lokalavisa sitt samfunnsoppdrag? Burde ikke folk på Sand, Elstad og Mogreina fått slippe til med sine godt begrunnede bekymringer? Burde ikke flyplassens representanter ha vært konfrontert med disse?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.