ifølge investor og Høyres kommunepolitiker, Tim Holmvik, er Jessheim-honningkrukka ennå ikke på langt nær tømt!

Både globalt og lokalt sitter en igjen med en del ubesvarte spørsmål etter fjoråret.

Jeg forholder meg i dette innlegget til lokale saker i Ullensaker som synes ubesvart av politikerne.

Det første er DNB-bygget på Jessheim som foreslås fjernet i planforslag av 10.11.17. Bygget har historisk verdi og er fra 1800-tallet i nær avstand til Herredshuset. Området her er kjøpt opp av investor Holmvik og hans tre kompiser. De har videresolgt eiendommen til Oslo Eiendom, som planlegger fire 7-8 etasjes boligblokker her i umiddelbar nærhet til Herredshuset!

Mange har engasjert seg med leserinnlegg mot fjerning av DNB-bygget: Ullensaker historielag, Kai Kjosbakken, og en herr Jørgensen. Historielaget stilte spørsmål om saken til ordføreren, men noen tilbakemelding er ikke publisert.

Dessverre er ikke bygningen vernet, men det håpes likevel på bevaring av bygget da det er en del av Jessheims gamle historie og identitet. Vil det skje?

Et annet interessant innlegg av 19.12. om felles vann- og avløpssamarbeid, VA, med Nannestad, ble ført i pennen av Nannestads varaordfører Karl Henrik Laache.

Kommunene har samarbeidet om dette en tid, men Ullensaker har nå sagt endelig NEI og vil satse alene. De har altså, ifølge Laache, kastet ut Nannestad og det bl.a. på en nedlatende måte i et innlegg fra Frps Oddveig Tveit!

Her kan Ullensakers innbyggere trenge en orientering da vi etter herr Laaches beregninger vil få 15-20 prosent høyere vannavgift uten Nannestad! Så hva er argumentet for å gå «solo» her, Ullensakers politikere?

En annen «het potet» i Ullensaker er forslaget fra Avinor om utbygging av en 3. rullebane på Gardermoen og byggeforbudet for 4-5000 innbyggere fra kommunen.

Forslagene setter sinnene i kok hos alle direkte berørte og tusenvis av sympatisører. Det er godt å vite at alle politiske partier i Ullensaker er imot dette stormannsgale og unødvendige forslaget. Vi trenger ikke en 3. rullebane, vi kan utbedre de to vi har og satse på Rygge som ligger klar. Forurensningen skal ned, ikke opp!

Jeg håper at samtlige lokale politikere påvirker de moderpartier på Stortinget som er for utbygging. Denne saken må opp på nytt. Stortinget har her vedtatt utbygging på ukorrekte premisser med gamle kart som kun viser at 50 hus blir berørt. I realiteten må over 500 hus og gårdsbruk etc fjernes med de enorme konsekvenser det får for alle de berørte!

Nå skal menneskene, miljøet og trivselen tas hensyn til! Ikke pengemakt og vekstbegjær fra giganter!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.