Æsj! Nå er det blitt Leiv Vidar-smak på Finsbråten Wienerpølser. Slik måtte det altså gå da man satte bort produksjonen til en konkurrent.

Pølse og lompe alltid vært min livrett, og burde vært kåret til Norges nasjonalrett. Men til et slikt herremåltid må man velge de rette produktene. For mitt vedkommende har dette i en årrekke handlet om wienerpølser fra Finsbråten, lomper fra Engers lefsebakeri (Gjøviklompa) og den klassiske svenske sennepen fra Slotts Senap.

Da jeg nylig kjøpte en pakke Finsbråten Wienerpølser, fikk jeg bange anelser allerede da jeg skulle åpne pakningen. Den var annerledes enn tidligere og pølsene hang ikke sammen slik de alltid har gjort. Og at det både luktet og smakte Leiv Vidar-pølser ble en formidabel nedtur.

Gjøviklompa og Slotts Senap har heldigvis fortsatt samme smak og konsistens, men når det gjelder selve hovedingrediensen, altså wienerpølsene, blir jeg nå nødt til å finne frem til en erstatning som faller i smak. Leiv Vidar-pølsene har aldri falt i smak, og Gildes wienerpølser ligger også langt nede på rangstigen.

Foreløpig har jeg funnet ut at wienerpølsene til Brandbu Pølsemakeri ligger godt an, men disse ligger i øverste prisklasse.

Om andre av EUBs lesere opplever valget vanskelig, innleder jeg gjerne en dialog…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.