Det tok riktignok litt tid å finne ut av hvor Arne Halvorsen ville med sitt leserinnlegg 26.09. om folkevalgtes godtgjøringer, men det kan nok oppsummeres i to korte forhold:

  • Ordføreren tjener for lite
  • Alle andre folkevalgte tjener for mye

Med en slik forståelse er det på sin plass å tilkjennegi noen motforestillinger og å oppklare misforståelser.

Mitt syn er at folkevalgte i Eidsvoll skal ha og har edruelige godtgjøringer. Det kommer av at kommunen er i en vanskelig økonomisk situasjon samt at den som er avhengig av skattebetalernes penger plikter å husholdere sparsommelig med dem. Ut fra det synes ordførerens lønn å være akseptabel. Vil tro jeg ikke er alene om å mene at det går an å leve på en million kroner i året. Ganske romslig til og med.

Å mene at samtlige gruppeledere i kommunestyret utgjør et «bakværelse» synes å være både konspiratorisk og nedverdigende. At Halvorsen mener de har gjort en dårlig jobb får stå for hans regning, men at et enstemmig kommunestyre har vedtatt saken på feil grunnlag faller på sin egen urimelighet.

Det andre poenget Halvorsen synes å ha misset er at de nye ordningene er vedtatt av det gamle kommunestyret i god tid før valget og uten at noen visste hvem som skulle vinne og dermed bekle de aktuelle vervene.

Begrunnelsen for at det ble fattet vedtak om varaordfører i 100% var, så vidt jeg har forstått, at det er ønskelig med mer politisk styring og kontroll i kommunen. Kostnaden det fører med seg tilsvarer grovt sett summen av tidligere enkelt-godtgjøringer og medfører ikke nye, store utgifter. Varaordførers oppgaver tilsvarer ordførerens og er unntatt arbeidstidsbestemmelsene i Arbeidsmiljøloven. Det betyr alltid på vakt, helg og sokn. Det gis ingen tillegg for møter.

Halvorsen fører feil fakta til torgs når det gjelder utvalgslederne. De får 10 prosent av ordførers lønn. Dette skal dekke alt, arbeid i utvalget, tapt arbeidsfortjeneste og annet. Enkel regning tilsier da at de godtgjøres med 100.000 kr pr år, ikke 200.000 kroner. En vesentlig forskjell.

Om godtgjøringene bør differensieres slik at noen utvalgsledere får mer og andre mindre bør Halvorsen ta opp i det partiet som ligger hans hjerte nærmest. På den måten kan han få sine synspunkter fram til kommunestyret før neste periode. Det synes mer fruktbart enn å klage i avisa.

Det han oppnår med slik skriving er å bidra til politikerforakt og det var vel ikke meningen?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.