Spørsmålet er hvilken politikk som gir best forsvarsevne på lang sikt. Høyre er smertelig klar over at det vil ta tid å gjenoppbygge Forsvaret. Valget ikke lenger står mellom teknologi og volum. Russland og Kina er nemlig i ferd med å ta igjen det teknologiske overtaket som har gjort at Vesten har kunnet kompensere manglene volum med høyteknologi.

Selv om det nye kampflyet F35 er noe av det råeste som finnes med vinger og hale, så trenger vi selvsagt en hær og et HV som kan sikre nøkkelobjekter, lokal trygghet, og slåss for hver meter av fedrelandet en angriper prøver å stjele. Det kan være greit å stille et par kontrollspørsmål i en opphetet forsvarsdebatt. Hvilket parti avdekket tingenes tilstand i Forsvaret? Hvilket parti legger 180 milliarder mer på bordet til Forsvaret. Hvilket parti vil bruke to prosent av BNP på Forsvaret? Svaret er Høyre.

Å belønne de partiene som gjør minst for Forsvaret ved å straffe de partiene som gjør mest, fordi vi ikke greier å rette opp 30 års forsømmelser over natta vil svekke Norges forsvarsevne. Det er i så fall mer av det som oss inn i uføret. Det er bare gjennom felles, målrettet og konstruktiv kraftsamling landets forsvarsevne kan gjenreises. Den legendariske obersten Ole Reistad sa det godt: «Det handler om Samling i bånn!»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.