Norges forsvar har hatt tunge år, med nedbygging og underfinansiering. Høyre har i regjering stanset nedbyggingen av Forsvaret, og oppbyggingen er i gang. Norges forsvar er summen av vårt nasjonale forsvar og det NATO kan bidra med. Norge anskaffer nye ubåter, nye maritime overvåkingsfly og 52 F-35 kampfly med enorm kampkraft. Dette er viktige bidrag til NATOs kollektive forsvarsevne, og vårt eget forsvar avskrekkende evne. Norge er NATO i nord. NATO-medlemskapet er Norges kollektive forsikring, og det må pleies.

Forsvarsbudsjettet er økt med 19,3 prosent i inneværende periode. Det har også kommet Hæren og HV til gode. Hæren har fått 144 nye/oppgraderte CV90-kampvogner og nye lastevogner. Og Hæren får luftvern til egenbeskyttelse for første gang på 14 år. Heimevernssoldatene har fått nye avanserte håndvåpen. HV får nye feltvogner til neste år, og deler av innsatsstyrken i HV har fått nye patruljekjøretøyer utstyrt med mitraljøse. Og ikke minst, HV øver langt mer nå enn for noen år tilbake.

Ansvarlig forsvarspolitikk handler om å sette de nasjonale interessene og helheten foran særinteressene. Forsvarspolitikk må ikke bli en kasteball i et kortsiktig partipolitisk spill. For Høyre er innbyggerens trygghet og forsvar av vårt land statens viktigste oppgave. Å gjenreise forsvarsevnen er ikke gjort over natta. Suksessivt gjenreises Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Landmakten til et sterkt og balansert nasjonalt forsvar. Regjeringen vil bruke 180 milliarder kroner mer på Forsvaret enn de rødgrønne la opp til i sin langtidsplan for Forsvaret. Om Høyre får fire nye år i regjering, vil denne utviklingen fortsette. Høyre akter å gjenreise Forsvaret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.