I 2021 kommer et EU-forbud mot engangsprodukter i plast.

Eidsvoll kommune bør gå foran og finne alternativer til engangsemballasje allerede nå.

Oslo kommune har laget en handlingsplan mot engangsplast og satser på å fase ut unødvendig bestikk og plastglass innen tre år. Eidsvoll MDG ønsker å være enda bedre og sendte 29. april en interpellasjon, som ble behandlet i kommunestyret 7. mai og fikk tverrpolitisk støtte med unntak av FrP.

5 dager etter vår interpellasjon var sendt meldte klima- og miljøminister Elvestuen at regjeringen nå jobber med med et nasjonalt forbud innen et år.

Vår interpellasjon er: Eidsvoll kommune skal erstatte ikke-komposterbare engangsprodukter i plast og papp i sine tjenester med mer bærekraftige alternativer innen utgangen av 2020. Det som skal kuttes er kopper/krus/glass, bestikk, tallerkner og asjetter, sugerør og blå plastsokker ved barnehager o.l (noen helsetjenester kan eventuelt unntas).

Dette krever at kommunen stiller krav om «engangsfrihet» til sine leverandører av catering osv. Dessuten at kommunen sørger for tilgang på alternativer der det i dag brukes engangsprodukter (f.eks tilgang på kopper og oppvaskmaskin).

Etter hvert kommunestyremøte fylles søppelkassene med engangskrus i papp, og ved sommer- og vinteravslutning også med tallerkner og bestikk. Det er det ingen grunn til når rådhuset i likhet med de fleste privathusholdninger har gjenbrukskopper og -spiseredskaper.

Et bærekraftig samfunn er mulig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.