Det hevdes av Svein Christoffersen at FrP skal «spare 300 millioner» på å ikke ansette nye medarbeidere. Dette er med respekt å melde tull! I vårt budsjett tilføres Eidsvoll flere titalls nye stillinger, og ikke i noe år budsjetterer vi med innsparinger på 300 millioner! Vi regner med å få kommunen til å gå omtrent i balanse igjen i løpet av fem års tid.

Videre spørs Tove Kjellerød om utdypende svar vedrørende våre prioriteringer. Det skal hun selvsagt få. Spørsmålet går på hva vi prioriterer bort, for å få til budsjetter som går opp uten eiendomsskatt. Svaret er at dette er en kombinasjon av flere ting: På kort sikt bruker vi fond, reduserte driftsutgifter, eiendomssalg og justering av investeringer. På lengre sikt vil dette få økonomien til å snu, slik at når vi om fem års tid har balanse kan fjerne fondsbruken, øke noe på investeringssiden og satse mer på nyansettelser. I «reduserte driftsutgifter» ligger bl.a. at vi pådrar oss lavere rente- og avdragsforpliktelser.

Hvorfor dette behovet for innsparinger? Jo, fordi kommunen fortsatt står overfor store investeringer. Dal skole trenger utvidelse, skolekapasiteten på Råholt er under sterkt press, og det styrende flertallet med Ap i spissen er i ferd med å pådra kommunen en gjelds- og utgiftsbyrde som vil knekke økonomien. Vi ønsker å utvide Dal skole, men da vi i kommunestyret 3.9. fremmet forslag om en skoleutviklingsplan for Sørbygda – inkludert Dal skole – ble vi nedstemt. Dette er synd, siden Ap m.fl. på denne måten sier rett ut at de ikke ønsker noen plan for hvordan vi skal utvikle skolene. Dette er både en dyr og uanstendig løsning.

Vi ønsker videre å opprette enda flere stillinger enn vi har funnet rom for hittil, men da må vi først ha økonomi til det. Å ansette folk til mulig arbeidsledighet igjen om få år, fordi kommunen må kutte 50 millioner i året, er rett og slett dårlig behandling av mennesker – og en slik holdning er ikke FrP med på. Folk skal behandles ordentlig og redelig.

La det nemlig være helt klart: Eidsvoll FrP er ikke her for å sitte på utsiden. Kommunen trenger en ny kurs, og vi ønsker å lede an i dette arbeidet sammen med våre borgerlige samarbeidspartier. Vi er klare til å ta ansvar for hele Eidsvoll. Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.