Vi i Eidsvoll SV har vært klare på at eiendomsskatt er løsningen for å unngå ROBEK og ikke minst usosiale kutt i innbyggernes tjenestetilbud. Flere tar til orde for at vi må være smarte og tenke ut nye kilder til inntekt, hvordan? Det vi vet er at til tross for innføring av eiendomsskatt så vil vi måtte kutte i tjenestetilbudet. Kommunen drifter lovpålagte oppgaver som ikke kan unngås, mulighetene for kutt blir derfor smålige og usosiale. La oss tenke høyt om et fremtidens Eidsvoll uten eiendomsskatt.

I fremtidens Eidsvoll vil ikke kreftpasienter møte en kreftkoordinator som følger opp deg og dine pårørende, men du må selv finne frem i systemet. Kreftkoordinator vet vi er til stor hjelp for både pasienten og pårørende i en svært vanskelig tid.

For å få hverdagen til å gå opp velger mange småbarnsforeldre å benytte SFO. I fremtidens Eidsvoll vil betalingen for SFO gå betydelig opp å bli en ekstra utgift for familiene. Dette vil føre til at familier kanskje velger å arbeide deltid fremfor å betale ekstra til SFO da vinningen går opp i spinningen. Det betyr mindre skatteinntekter til kommunekassa, og ikke minst flere kvinner delvis utenfor arbeidslivet, for ja det er oftest mor som velger deltid.

Ergo- og fysioterapeutene i Eidsvoll har satset på fallforebyggende trening for eldre, fremfor å dele ut rullator ved første korsvei. Dette er et tiltak som er dyrere enn en rullator, men som på sikt gir eldre evne til å bo hjemme lengre og ikke minst hindrer fall og skader som kan gi betydelig større hjelpebehov. Altså forebyggende arbeid som på sikt sparer kommunen penger. I fremtidens Eidsvoll vil det ikke være råd til denne typen nytenkning og satsing.

I fremtidens Eidsvoll vil vi også måtte bygge ned det gode arbeidet med introduksjonsklasser ved Langset skole. Det er flere oppgaver kommunen kan spare på ved å avslå søknader fra innbyggerne. Det betyr mer krangling og lengre behandlingstid. Frisklivssentralen og frivilligheten vil få mindre penger til å satse på folkehelse.

Spørsmålet er om eiendomsskatt er et onde vi må hindre til enhver pris, eller om tjenestetilbudet til innbyggerne veier tyngst? Høyt bunnfradrag og en sosial innretting vil gjøre at de av oss som har evne til å betale vil bidra til fellesskapet og sikre tjenestetilbudet. Et tilbud vi alle har eller vil benytte oss av i løpet av livet. Det er fremtidens Eidsvoll hvor vi ønsker å bo, ikke en ROBEK-kommune skåret inn til beinet uten omtanke for dem som lever rundt oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.