Denne tjenesten har Eidsvoll hatt siden 2011. Hovedtyngden av de som benytter seg av dette tilbudet, er innbyggere som opplever belastninger i hverdagen som følge av for eksempel kroniske smerter, unge mennesker i 30 årene som er rammet av sykdommen ME som er helt utmattet, hvor kommunen ikke har annet tilbud å gi. Det kan være psykiske lidelser som får avslag i den kommunale psykiatritjenesten eller det kan være innbyggere som er sykmeldte eller er på arbeidsavklaringspenger pga stress, kreft, hjertekar sykdommer, overvekt eller diabetes type 2. I tillegg har frisklivssentralen mange utenlandske aktive som ikke har tilbud andre steder i kommunen. Det er derfor en sammensatt gruppe som sårt trenger dette tilbudet for å komme tilbake i jobb, eller lære seg å leve med de utfordringene de har dersom jobb ikke er et alternativ.

Dersom frisklivssentralen blir lagt ned vil dette føre til et betydelig press på andre tjenester i kommunen, spesielt i psykiatrien. Uten et slikt tilbud i kommunen vil de som benytter seg av dette tilbudet i dag bli sittende hjemme og bli enda sykere fordi de ikke har noe å gå til i uka. De vil bli mer isolerte og det vil ta lengre tid for dem å komme tilbake til jobb eller samfunnet generelt.

Hittil i år har frisklivssentralen fått 258 nye henvisninger. Hvis man teller med de brukerne de hadde fra tidligere har det i år vært 298 brukere som har hatt behov for de tjenestene som frisklivssentralen tilbyr.

Eidsvoll kommune er veldig god på frivillighet, og det er veldig bra! Men det er viktig å skille mellom frivillighet og frisklivssentralen. På frisklivssentralen er det helt avgjørende med god kompetanse og erfaring. De som benytter seg av frisklivssentralen er folk som trenger helsehjelp. Og det får de bl.a. av en svært dyktig sykepleier, som det nå er lagt inn forslag om å kutte ned på.

Hvis vi ser litt på folkehelseprofilen for 2019 viser denne bl.a. at andelen i aldersgruppen 15-29 år som har psykiske symptomer og lidelser, er høyere i Eidsvoll kommune enn i landet som helhet. I tillegg er det svært mange som sliter med overvekt/fedme og muskel og skjelettplager. Det er viktig at vi har et nettverk i kommunen som kan hjelpe disse innbyggerne slik at de står bedre rustet til å takle hverdagen. For mange er dette helt avgjørende for å komme tilbake i jobb. Det er nettopp disse gruppene frisklivssentralen hjelper i tillegg til mye annet! Eidsvoll kommune sine innbyggere trenger frisklivssentralen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.