Disse barna fortjener like gode muligheter som alle andre barn. Det er på tide å sikre alle familiene penger nok til å delta på fotballaget og i barnebursdager. Det er på tide å øke barnetrygden.

Fattigdommen handler om den unge gutten som går alene hjem fra skolen tidlig på dagen, fordi foreldrene ikke har råd til SFO. Den handler om den 10 år gamle jenta ikke kan invitere vennene sine i bursdag, for foreldrene har ikke råd til kake og brus. Det handler om barna som ikke kan bli med på fotballaget, håndballaget eller gå på kulturskolen.

Fattigdom er ensomhet. Det er barn som blir stående igjen på utsiden mens de andre leker. Det setter vonde sår i små barnekropper å bli holdt utenfor fellesskapet. Disse barna fortjener bedre.

Fattigdommen i Norge øker raskt, samtidig som vi har rekordmange milliardærer. 

Vi trenger flere lærere og barnehagelærere, gratis barnehager og flere barnehageplasser. Men det holder ikke alene. Familiene som er fattige trenger mer enn god utdanning til barna. De trenger penger i lommebøkene om barna skal kunne delta på fotballaget eller gå på musikkskolen. 

Om barnefamiliene som sliter kan få noen hundre kroner ekstra i måneden vil det gi løftet de trenger for å kunne delta mer på lik linje med andre. Vi må øke barnetrygden.

Barnetrygden har stått stille siden 1996. I over 20 år har barnefamiliene fått mindre og mindre støtte, samtidig som skattene har blitt kuttet kraftig for de rikeste. Nå øker barnefattigdommen og 98.000 barn i Norge lever under fattigdomsgrensen. Om barnetrygden bare hadde vært prisjustert siden 1996 ville 18.000 av disse barna vært i familier med god nok råd. Norge trenger en ny velferdsreform for barna. Sist SV styrte sikret vi alle rett til barnehageplass. Nå er det på tide å gi barnefamiliene bedre råd. I stedet for å slå rekord i antall fattige barn og antall milliardærer, burde vi omfordelt mellom de som har mest og de som har minst. Det er på tide å øke barnetrygden. Alle barn fortjener like gode muligheter.

LES OGSÅ: Morgenaksjon i Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.