Ullensaker kommune vedtok i gårsdagens kommunestyre (21. mai. red.anm.) å gå ut av DGI uten å vite hvor mye det koster.

Som vi vet er Ullensaker sin kommuneøkonomien hardt presset, sparekravet er vokst fra 80 til 120 millioner, og vi ligger allerede svært lavt på flere områder på kommunebarometeret. Da er det ikke riktig tid å gå inn i et prosjekt vi ikke kjenner prisen på spesielt med tanke på at i går vedtok høyrepartiene bland annet kutt i vedlikehold på kommunale bygg og enøk-tiltak.

Men Ullensaker sitt kommunestyre vedtok mot Arbeiderpartiet sine stemmer i kommunestyret den 21/5 å trekke seg helt ut av DGI og etablerer egen løsning basert på «public cloud», selv om man ikke aner hva kostnadene blir.

Til grunn for at Ullensaker kommune skal tre ut av samarbeidet med DGI, er det laget en rapport som anbefaler at Ullensaker kommune trer ut av samarbeidsavtalen med DGI og etablererer egen løsning for drift og forvaltning av IKT-relaterte løsninger.

Dette dokumentet gir ikke grunnlag for å si at man har en økonomisk innsparing. Det er derimot en stor usikkerhet, noe som også fremkommer i rapporten. Den viser til at det i fase 1, som er planlegging, kan dukke opp momenter som endrer på noen av forutsetningene. Denne fasen er planlagt ferdig i oktober og vil være viktig for å danne et grunnlag for økonomiske og tekniske betraktninger for tiden fremover.

Dette betyr at vi nå i dagens ekstrem vanskelige økonomiske situasjon i Ullensaker skulle vurdere en løsning med en prislapp som er meget usikker.

Med lang bakgrunn fra IT, er jeg overrasket over at det ikke er foretatt en utregning over hvor mye prosjektet koster når man tar med alle direkte og indirekte kostnader som utgifter i forbindelse med uttreden i DGI, opplæring kostnader på et gitt tidsperspektiv for eksempel 5 år før man bestemmer hvilken løsning man skal gå for.

Kompleksiteten i teknologien og kravene til at ulike plattformer skal samhandle krever mye kompetanse og ressurser. Vi lurer på hvor mye kommer til å bli brukt på konsulenter bare i kartleggingsfasen. Det skal også lages en it-avdeling som skal være bemannet med 8 stk, dette er antagelig alt for lite for. I tillegg er fremdriftsplanen er vel optimistisk, da offentlig anskaffelsersprosesser og gjennomføring tar lengre tid enn 1,3 år.

Vi kan ikke se med denne Anbefalte modell understøtter følgende behov:

  • Kostnadseffektiv drift, forvaltning og utvikling av IKT-relaterte tjenester

Dette mener vi at man like gjerne ha fått med DGI, hvor man ved å velge å gå ut av DGI mister stordriftsfordelene og deling av kostnader, og ved samdrift hente ut gevinster og effekter sammen med andre kommuner som også vil gå samme veg.

Vi burde ha gitt DGI en sjanse til å utvikle en felles skytjeneste, da DGI har god kompetanse med å forvalte it-tjenester. Derfor foreslo Ullensaker arbeiderparti at Ullensaker kommune fortsetter samarbeidet med DGI.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.