SOS-barnebyer jobber med barn som av ulike årsaker har mistet, eller står i fare for å miste sine omsorgspersoner. Alle barn fortjener en trygg og god oppvekst. Det bygger enkeltmennesker og samfunn. Derfor jobber vi med å bygge gode omsorgsløsninger i Norge og i verden. I norsk kontekst vil det ofte si barnevernet. Det er de som får ansvaret når barn opplever omsorgssvikt.

Barneombud Inga Bejer Engh var i debatt hos SOS-barnebyer i Arendal denne måneden. Hun sa at barn fortjener ikke bare et forsvarlig barnevern – de fortjener det aller beste barnevernet. Vi kunne ikke vært mer enig.

SOS-barnebyer deltar for tiden i en debatt angående statens ansvar ovenfor barn i vårt alternative omsorgssystem. Vi mener at dette ansvaret ikke kan hvile på kommunens skuldre i like stor grad som det gjør i dag. Det er ulike årsaker til dette, men de bunner alle i barns rett til en trygg og god oppvekst.

Flere rapporterer at vårt alternative omsorgssystem ikke er godt nok. Habilitet er en utfordring. Altså at partene i saken kjenner hverandre og det går utover barna. Kompetansen som skal til for å vurdere komplekse saker er heller ikke til stede i alle kommuner. Det kan man heller ikke forvente – på lik linje med at man heller ikke kan forvente at alle sykehus i Norge skal drive med nevrokirurgi.

Resultatet av dette er at i hvilken kommune barnet er født i stor grad avgjør kvaliteten på omsorgen barnet får. Slik kan vi ikke ha det.

Om det er én sak som er viktig i kommunevalget så er det barnas beste. Det er de som skal bygge fremtids Norge. Derfor er et godt barnevern avgjørende for den enkelte barndom og samfunnet som helhet. Stem på et parti som setter barnas beste høy(est) på prioriteringslista. Det er et godt og langsiktig valg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.