Valgkampen er over for denne gang, kabalen er lagt og Ullensaker har fått et nytt lederskap. Sånn er demokratiet, og selv om resultatet ikke ble slik jeg ønsket meg er det bare å ønske den nye posisjonen lykke til med det viktige arbeidet for Ullensaker.

Overraskelsen var stor da lederkabalen ble lagt frem. Av fem lederverv hadde posisjonspartiene ikke klart å finne frem til en eneste kvinne. Ordfører, vara-ordfører, samt ledere for alle tre hovedutvalg er alle menn. Dette var skuffende, spesielt fra partiene som liker å profilere seg som likestillingsforkjempere.

Rødt og SV omtaler seg selv som feministiske parti, mens Arbeiderpartiet hadde en egen kampanje for å få frem kvinner i politikken. Kampanjen het «Kryss en kvinne». En kampanje som startet som et tverrpolitisk samarbeid for å få flere kvinner inn i politikken.

Dessverre viser det seg at dette ikke var noe annet enn en valgkamp-gimmick for Ullensaker Arbeiderparti. Når rollene skulle fordeles mellom partiene i posisjon var det kun menn som ble funnet verdige nok. Min påstand er at de ikke har lett godt nok. Tvert imot er det flere kompetente og erfarne kvinner i Ullensaker Arbeiderparti som jeg er sikker på at ville klart seg svært godt som hovedutvalgsledere.

For fire år siden var dette en viktig sak for oss i Ullensaker Høyre. Vi hadde forhandlet oss frem til ledervervet i to utvalg, og siden vår vara-ordfører var en mann så var det viktig for oss at vi fikk en mann og en kvinne inn i som ledere av henholdsvis hovedutvalg for skole og barnehage og hovedutvalg for eiendom, teknisk og kultur. Mangfold er en styrke og jeg synes det er trist at partier som profilerer seg med å satse på kvinner viser seg å gjøre det motsatte når rollene fordeles.

På Arbeiderpartiets nettsider kan jeg lese «I Arbeiderpartiet skal alle verv, utvalg og oppnevninger i partiet ha 50 prosent representasjon av begge kjønn». Det står også at «I Arbeiderpartiet er likestilling et lederansvar».

Dermed kan jeg ikke annet enn å konstatere at ledelsen i partiet sviktet. Jeg håper derfor at posisjonspartiene ser seg litt ekstra i speilet frem til konstitusjonsmøtene i kommunestyret og tenker at dette kan vi gjøre bedre. Det er ingen skam å snu!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.