En rekke artikler den siste tiden har rettet søkelyset mot en rekke hendelser knyttet til vold, trusler og utagering mellom beboere på sykehjem, eller mot ansatte. Dette skaper åpenbart utrygghet. For de eldre som har hverdagen sin på sykehjemmet, for bekymrede pårørende og for de ansatte som jobber med å gi best mulig pleie og omsorg.

Det viktigste tiltaket for å gi eldre på norske sykehjem en tryggere og bedre hverdag, er at det er nok folk til å hjelpe, behandle og gi omsorg. Det er derfor det å øke grunnbemanningen i sykehjemmene er så viktig for Arbeiderpartiet. Vi foreslår nå en opptrappingsplan som sørger for at det blir øremerket midler til bemanning på sykehjem. Det er bra for de eldre, som får flere flinke folk rundt seg. Og det er bra for de ansatte, som får en arbeidsdag med mindre press og krav om å løpe fortere.

Det gjelder for eldre på samme måte som for alle oss andre: Vi skal ikke bare overleve, vi skal leve også. Derfor foreslår vi å styrke aktivitetstilbudet gjennom kulturelle og sosiale aktiviteter. Det gir mer trivsel og bedre helse.

Vi foreslår også å styrke tilskuddsordningen til dagaktivitetsplasser for eldre med demens. Kommunenes økonomi er under press, og når regjeringen avvikler den gamle ordningen med et spleiselag mellom kommune og stat, er dette et tilbud som kan bli skadelidende. I vårt budsjett setter vi av 400 millioner kroner til formålet.

Trygghet og trivsel er utgangspunktet for en god eldreomsorg. Men da må det være nok folk på jobb, de må ha tid til å gjøre jobben og kommunene må ha økonomi til å ansette. Der svikter regjeringen. Det har ikke Arbeiderpartiet tenkt å gjøre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.