Styringspartiene som har flertall i kommunestyret bestemmer med andre ord dette. Er virkelig opposisjonen enig i dette som har blitt vedtatt ?

Ordføreren har en formidabel oppgave. Han bærer bl.a. det juridiske ansvaret for hele kommunen på sine skuldre. I tillegg til å lede og organisere det politiske arbeidet forventer innbyggerne at han/hun stiller opp på utrolig mange ting og også sier noen velvalgt ord hver gang. Ingen lov om arbeidsmiljø, overtidsbestemmelser, helge/nattarbeid, ferielov m.m. gjelder for han/hun.

Politikerne har vedtatt en heller lav godtgjørelse til ordføreren i Eidsvoll nå.

Han vil fra neste år følge den faste godtgjørelsen til stortingspolitikerne

Denne er nå ca 988000.

Dermed får ordføreren i Eidsvoll nå en etter måten lav godtgjørelse om vi sammenligner med andre ordførere.

Det nye nå er at politikerne vil at også varaordføreren skal få en godtgjørelse som tilsier at han/hun bruker all sin tid på sitt tillitsverv. Det skal nå godtgjøres med 75 prosent av det ordføreren får. Dette vil nå være ca 740000.

Ordfører og varaordfører får pensjonsordning,sykepenger omtrent som tilsatte arbeidstakere og i tillegg etterlønn med noen begrensninger.

Trenger virkelig Eidsvoll 2 personer på full tid for å drive det politiske arbeidet for oss innbyggere ?

Lederne av de tre hovedutvalgene i Eidsvoll vil nå komme ut med en godtgjørelse for sine tillitsverv på ca 200000. Dette kommer fram ved at de jo er medlemmer i formannskap og kommunestyre i tillegg til vervet som hovedutvalgsleder.

Hvorfor politikerne ikke ser at det er betydelig forskjell på arbeidsmengden i disse hovedutvalgene er uforståelig. Hovedutvalget for plan, miljø og næring har etter mitt syn minst tre ganger så stor arbeidsmengde som de to andre hovedutvalgene. Derfor er det urimelig etter mitt syn at leder og medlemmer i dette utvalget ikke har større godtgjørelse enn de andre to utvalgene. De har et mye større, mer omfattende og inngripende arbeid for oss innbyggere enn de andre utvalgene.

Slik man har vedtatt godtgjørelsen nå i Eidsvoll burde det inngå i dette at varaordføreren er leder av hovedutvalget for plan, miljø og næring innenfor sin godtgjørelse.

Jeg synest ikke det er riktig at alle godtgjørelser er satt som en prosentdel av ordførerens godtgjørelse.

Finner man å ville øke ordførerens godtgjørelse medfører dette at alle andre godtgjørelser også øker. Dette er ikke riktig. Man må i langt større grad vurdere hver godtgjørelse for seg ut fra arbeidsmengden som det forventes at den tillitsvalgte politiker utfører. Utvalget som har utarbeidet forslaget til disse godtgjørelsene har ikke gått ordentlig inn i disse utfordringene. Dette har jo blitt avgjort på kammerset så vi innbyggere har ikke innsyn i dette før saken kom til kommunestyret.

Det er etter mitt syn ikke riktig at ordførerens godtgjørelse i Eidsvoll er betydelig mindre enn lønna til rådmannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.