Dette er noen av kvalitetene som kjennetegner byer og som alle samfunnsgrupper kan glede seg over.

BYKVALITETER I EIDSVOLL

Vi er på god vei mot å oppnå dette dersom vi kommer i gang med fortetning og får utnyttet potensialet vi har i sentrumsområdene våre, og rundt stasjonene. Samt finner gode løsninger så sentrumsområdene linkes tettere sammen med hverandre og boligområdene rundt om ved hjelp av billig og effektiv kollektiv transport. Vi kan også, foruten å ha festivaler, ha middags-/lunsjtilbudsdager, oppbevaringsmuligheter for bagasje- og handleposer, rabattdager, og gjennomgang av åpningstider for å finne de beste løsningene.

Vi har Amfi Eidsvoll, Myrer handelspark og sentrumsfunksjoner rundt på Råholt, Eidsvoll Verk og Sundet som også er utpekt som administrasjonssenter. Sammen med mulighetene på Dal og Langset finnes det tilbud som kan dekke de hverdagslige behovene til innbyggerne i kommunen. Det lille ekstra og flere og mer varierte sosiale møtepunkter er noe vi kan jobbe mer med. Sammen med næringslivet, utbyggere og innbyggere ønsker KrF å se på alle muligheter.

Vi har foruten de etablerte bedriftene og den historiske grunnen vi bor på og bærer i oss, gode muligheter for å kunne selge oss inn hos franchisetakere og gründere for å utvide handelstilbudene med mer. Vår flotte beliggenhet i forhold til tog, fly, båt, bil og buss samt at Pilegrimsleden og Mjøstråkk legger til rette for syklister og gående er også verdt å spille på. Å legge til rette for etablering, tankesmier, lønnsom drift og kanskje også mer turisme, er noe vi som politikere bør jobbe mer med i samråd med aktørene i næringslivet. Vi må også se nærmere på behovet for å få inn noen med mer kompetanse både i forhold til overblikk, planlegging og koordinering. Byplanlegger har vært et ønske lenge. Under næringslivsdebatten på Festiviteten i vår ble behovet for en strategisk næringslivssjef drøftet. Dette er en debatt vi ønsker å videreføre.

NISJEBUTIKKER

En god blanding av nisjebutikker og kjeder vil treffe en bredere kundegruppe enn de som bruker de lokale tilbudene i dag. Større variasjon sammen med gode møteplasser, flere boliger i ulike størrelser både for å eie og leie i sentrumsområdene, bedre tilpasset kollektivtilbud som reduserer avstandene, vil kunne bidra til å skape mer liv i Eidsvoll. Samtidig skapes det kvaliteter som gjør at vi kan strekke oss om ønskelig mot bystatus for for eksempel Sundet og Råholt med Eidsvoll Verk og Dal.

Det er viktig at vi i denne prosessen ikke går i fella å skape drabantbyer med de utfordringene de kan ha, men heller tar sikte på andre alternativer som småbyer med tilgang til landliv og båtliv.

KrF ønsker å styrke det vi har og utvikle det uten å ta fra stedet dets identitet. Vi mener at by og land kan gå hand i hand, som det heter så fint, også i utvikling og kulturbildet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.