En reaksjon fra en godt voksen mann som jeg snakket med om Giske-saken:

«Ut fra det jeg har lest, så har da ikke mannen gjort noe så alvorlig. Han har bare vært litt frampå for å sjekke opp, men ærlig talt, da? Det er da ikke så alvorlig å ta noen på låret, forsøke å kysse ei jente eller prøve å ta seg en dusj sammen med ei ung jente på et hotellrom, som attpåtil nesten har invitert ham inn. Dette er blåst opp utover alle proporsjoner. Har han virkelig ikke gjort noe verre enn dette?»

Gubbepreik!

Nesten ingenting kan være alvorligere enn en slik oppførsel fra en maktperson. Det eneste må være vold, da. Vi snakker heldigvis ikke om vold her, men vi snakker om at en voksen mann med en mektig posisjon har forsøkt å utnytte seg av sin stilling overfor yngre mennesker som har sett opp til ham.

Med en god alkoholkonsentrasjon innenfor skjortebrystet, har nestlederen i landets største parti forsøkt å legge an på jenter som kunne vært hans datter i alder.

Det har ikke skjedd bare en gang, det har skjedd gang på gang gjennom mange år. Mange har visst om det, men ingen har prøvd å stoppe ham – i alle fall har ingen fortalt at de har prøvd.

Og vi snakker ikke om gjensidig tilnærming mellom to jevnbyrdige, voksne personer her. Da hadde saken vært en annen. Muligens kunne det bli kalt umoralsk å sveve rundt i hotellgangene på leit etter et fuktig nachspiel med jevnaldrende, men det hadde kunne passert.

Når du er nestleder i et parti, så forventes det at du skal rykke opp i divisjonen. Til toppvervet. Til ledervervet, og da kan det fort bære lukt inn i en statsministerpost. Kan vi ha en statsminister som har prøvd å utnytte sin tidligere stilling til å egle seg inn på unge jenter i halvfylla? Kan vi ha tillit til en slik person, uansett hvilken partitilknytning han har?

Hvor langt mannen har gått i sine tilnærmelser, spiller ingen rolle. Alle tilnærmelser av en slik art fra et maktmenneske, og da særlig overfor unge mennesker som har ham som sitt forbilde, er å gå over alle streker.

«Har han ikke gjort noe verre enn dette?»

Gubbepreik!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.