Om enn i litt andre former. I Nannestad, nærmere bestemt i Åsgreina, har de på mange måter klart å få det til. Om lag 25 medlemmer i Åsen Idrettslag har deltatt i en steinplukkerdugnad på et jorde som ble gravd opp da nytt vann- og avløpsnett ble lagt.

Ivrige hender fra skigruppa i idrettslaget plukket jordet steinfritt igjen. Dette ga klubben 10.000 kroner i inntekter. Opplegget var kanskje litt annerledes enn hva de gamle alkymistene forsøkte å blande seg fram til, men den lokale gråsteinen ble til, om ikke gull, så i hvert fall mer omsettelige verdier.

Å finansiere lokale idrettslag og foreninger er tidsvis krevende. Sponsorpengene sitter ofte langt inne, og det er stadig lenger mellom bedrifter som kan spytte inn de helt store beløpene. Tippepenger og offentlig støtte er viktige bidrag, men selv kombinert med medlemsavgifter, kan det være tungt å få tallene til å gå opp. Det kreves kreativitet, og det uten at man beveger seg over i kreativ bokføring.

Loddsalg fungerer ikke lenger like bra som inntektskilde, ikke minst fordi stadig færre av oss går rundt med kontanter, men innsamling av tomflasker, salg av doruller og mye annet, viser at det er en vilje til å teste ut nye pengekilder. Steinplukking har en begrenset varighet, og er kanskje ikke noe Åsen Idrettslag kan budsjettere med neste år, men kreative foreninger sammen med lokale aktører – offentlige eller private – med konkrete hjelpebehov, kan helt sikkert få til tilsvarende opplegg som i Åsgreina også andre steder i vårt distrikt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.