Jeg leser innlegget «valgflesk og duppe» den 11. juli at Eidsvoll Arbeiderparti sin ordførerkandidat, Hege Svendsen, er fornøyd med hva sosialistene i kommunen har fått til de 4 siste årene.

Jeg tenkte at man kanskje også bør se litt bak tallene i denne skrytelisten hun nevner, for å vise hvor «bra» vi har det i Eidsvoll med Arbeiderpartiet ved roret.

Ifølge kommunebarometeret for 2019, en oppsummering om tilstanden i samtlige kommuner i landet, ligger Eidsvoll som følger:

  • Helse: 405 plass av 422 kommuner
  • Pleie og omsorg: 402 plass av 422 kommuner
  • Barnehage: 395 plass av 422 kommuner
  • Grunnskole: 378 plass av 422 kommuner
  • Vann og avløp: 382 plass av 422 kommuner

Altså… det Hege Svendsen skryter av er at vi er en av de dårligste kommunene i landet på de områdene som betyr mest for folk flest. Hun skryter altså av hvor dårlig de har gjort tingenes tilstand gjennom årtier med AP styre i forskjellige konstellasjoner i Eidsvoll kommune. Jeg synes ikke det er slik vi skal ha det her i Eidsvoll.

Videre nevner Hege Svendsen hva de tenker å gjøre neste 4 årene; bygge ut/nye skoler, idrettshall, nytt Søndre Samfund som noen av punktene. Det er prisverdig at Arbeiderpartiet ønsker å bygge så mye nytt i kommunen, men denne valgflesk lista hun nevner i innlegget vil koste kommunen enormt mye å gjennomføre selv. Det jeg savner her er en forklaring på hvordan Eidsvoll Arbeiderparti og de rødgrønne har tenkt å finansiere dette? Men dette kommer jeg straks tilbake til.

Ser man på det rødgrønne budsjettet som er vedtatt for i år med fremtidig planer for dette vil kommunens spare-reserve, disposisjonsfondet som er på drøyt 300mill pr. nå, være helt tømt i 2023. Da vil i prinsippet Eidsvoll kommune være «konkurs», man blir tvunget til å kutte kraftig i tjenestetilbudet, og Eidsvoll vil være tilbake på den lite flatterende ROBEK lista igjen.

Så da er det betimelig igjen å spørre, hvordan tenker arbeiderpartiet og de rødgrønne samarbeidet å finansiere valgflesket sitt med det enorme underskuddet de har lagt opp til i fremtidige budsjett?

Jeg er nok sikker på at jeg vet svaret, det er å pålegge Eidsvolls innbygger den enormt usosiale eiendomsskatten, og de må de gjøre nå i høst skal de ha den minste sjanse på å redde noe av økonomien til kommunen fremover. En maks opptrappet eiendomsskatt vil for de fleste i kommunen bety minst 15-20.000 ekstra med skatt i året, har du et større hus/leilighet vil den i mange tilfeller også bli enda høyere. Uansett om man er minstepensjonist eller milliardær rammer denne skatten alle likt. I tillegg vil ikke innføring av eiendomsskatten alene være nok til å dekke det planlagte underskuddet i driften av kommunen.

Dette fortjener ikke innbyggerne i Eidsvoll, folks private hjem skal aldri være et skatteobjekt for kommunen! Vi i Eidsvoll FrP er garantisten for at det ikke vil innføre eiendomsskatt i kommunen.

Ser man på tallene nevnt over og hva et Arbeiderparti styrt Eidsvoll sammen med SP, SV og med støtte fra MDG, har fått til så er vel svaret på hva man trenger i Eidsvoll kommune ganske så klart.

Det trengs et retningsbytte. Man trenger nye tanker, en ny og offensiv kurs der man fortsatt sørger for bedre tjenestetilbud til kommunens innbyggere uten å sende kommunen mot «konkursens rand» og tilbake på ROBEK lista.

Eidsvoll Kommune må bli en JA-kommune. Vi må gjøre det attraktivt for bedrifter å etablere seg i kommunen, skaffe kommunen nye og spennende arbeidsplasser, gjøre Eidsvoll kommune til en mer attraktiv kommune å bo i. Eidsvoll ligger attraktivt og ideelt plassert med nærhet til Gardermoen, E6 og jernbanen gjennom hele kommunen, og vi har et enormt og stort sett ubrukt utviklingspotensial på disse områdene.

Vi må tenke fremtidig og offensivt i kommunen, tilrettelegge for både private og offentlige aktører/tilbydere slik at kommunens innbyggere har de valgmuligheter de ønsker.

Så som Hege Svendsen korrekt skriver var det kun en representant i fordel for det rødgrønne alternativet ved forrige valg. Så nå er det opp til innbyggerne i Eidsvoll å ta stilling til hva de ønsker for fremtiden ved høstens kommunevalg. En ny og offensiv retning med FrP og det borgerlige alternativet, eller en fortsatt AP styrt kommune som vil sende kommunen tilbake på ROBEK lista? Jeg vet hva jeg ville valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.