Båtfolket på Hurdalssjøen er heldige som kan nyte sommeren på den perlen som Hurdalssjøen fremdeles er.

Tragisk er det at en liten andel av de som ferdes på sjøen skal ødelegge for de mange. Jeg blir veldig overrasket hvis sommeren forløper uten tragiske ulykker. I løpet av en kort periode har jeg vært vitne til flere tilfeller av sinnsykt båtvett i søndre del av sjøen.

I sundet mellom Andelva og Hurdalssjøen hvor det knapt er plass for to båter å møtes, foregår det til tider idiotkjøring på høyt nivå.

Tre vannskutere i samlet flokk på fullfart gjennom det uoversiktlige sundgapet, og senest denne uka en båt på full planing på samme sted. Bare flaks at disse ikke møter kano eller kajakkpadlere som har samme rett til å bruke sjøen. Jeg anbefaler sterkt alle disse sjøens myke trafikanter og bruke det vesle sundgapet som ligger rett sør for det store.

Dere er rett og slett sjanseløse hvis dere møter noen av disse hodeløse tøffingene på det smaleste.

Det finnes massevis av lover og regler for ferdsel på sjøen, men hva hjelper det når ingen håndhever disse. Politiet disponerer båt og båtplass i Andelva, men de har sannsynligvis ikke midler til å bemanne den.

Kanskje det hadde vært en idé med overvåkningskameraer i sundgapet men det er det vel heller ikke midler til. Kanskje en ekstraavgift på hver av de 5-600 båteierne i sjøen kunne bidra til å finansiere overtid for politiet i de 3 korte månedene sommeren varer.

Jeg har selv forholdsvis robust båt men gruer meg hver gang jeg skal gjennom sundgapet.

Noen må ta ansvar før vi får en dødsulykke i sjøen vår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.