Ved siste kommunevalg var flere partier veldig stillferdige om dette. Hurdals ordfører fra Venstre ville ikke kunngjøre noe syn og ledet prosessen med å utrede alternativer og p å tilrettelegge for folkeavstemming. I passe tid før avstemmingen om kommunesammenslåing kom ordfører med en klar oppfatning om at Hurdal burde avvikles og underlegges Ullensaker. Utrolig nok ønsket daværende rådmann også det samme.

Etter folkeavstemmingen som sa klart nei til sammenslåing med Ullensaker valgte Høyres ordførerkandidat å se bort fra folkeavstemmingen og stemme for at kommunen uansett skulle slås sammen.

Tenk om kommunen var en fotballklubb. Kunne Solskjær blitt manager i Manchester om han ønsket å legge ned klubben og fusjonere med Liverpool? Helt klart nei. Hvor god kan en ordfører bli for Hurdal om det personlige målet på kort eller lang sikt ønsker å fjerne kommunen?

I regjeringen sitter det partier som ønsker å fjerne kommuner på Hurdal sin størrelse og i tillegg kan konstruert en merkelig fylkeskommune med navn Viken. Viken skal bestå av alle kommuner mellom Halden og Hemsedal, med unntak av Oslo. Hvem kommer til å engasjere seg politisk i denne enheten? Og hvilke aviser og journalister vil være aktive med kritisk blikk på folkevalgte og administrasjon? Demokrati er avhengig av at både folk og media bryr seg. Viken som fylkeskommune blir et demokratisk ingenmannsland som likevel skal håndtere mye skattepenger.

Privatøkonomisk velger vi ikke alltid billigste løsning. Vi velger ofte god kvalitet og det som gjør hverdagen lettere selv om det koster litt mer. Sjukehjem i Hurdal er ingen selvfølge i en storkommune. Det er selvsagt billigere å drift et stort sjukehjem en fem små. Men for pasienter og pårørende er nærhet en kvalitet som kan koste litt mer enn billigste løsning.

Og det er billigere for samfunnet å ha kun en administrasjon på Jessheim, men brukerne får en ekstra kostnad til transport. Trolig blir færre interessert i å bruke fritid på politikk om man skal kjøre tre kvarter for et partimøte.

Hurdal Senterparti tror ikke det blir enkelt å sikre stabil økonomi og gode tjenester i en liten kommune. Men velgerne skal vite hvor vi står, og hva vi skal jobbe for i kommende periode.

I ryggen har vi et moderparti som er helt klare på at man ønsker lokalt demokrati framfor store statsstyrte enheter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.