Det er riktig at Nannestad Kommune, som den siste på øvre Romerike, er i en prosess hvor vi vrir ressurser fra institusjonsbaserte- til hjemmebaserte tjenester og heldøgnsbemannede omsorgsboliger.

Nannestad Arbeiderparti ønsker å føre en politikk som løfter frem eldre som enkeltindivider, som en ressurs for samfunnet og som skal fortsette å få ta ansvar for eget liv. Derfor er det viktig med et bredt kommunalt tilbud, som er fleksibelt og som kan tilpasses hver enkelt innbyggers livssituasjon, i alle livets faser. Vi mener at det er viktig å ta inn over oss hva de eldre i dag, og den kommende eldrebølgen, har av ønsker og behov. De aller fleste ønsker å bo lengst mulig hjemme. Enten med bistand fra hjemmesykepleien, eller i bemannede omsorgsboliger som de kan kalle sitt eget.

I denne prosessen er det planlagt å bygge 8 leiligheter i bemannet bokollektiv for demente, med mulighet for utvidelse av ytterligere 8 boenheter. Videre vil de 20 omsorgsleilighetene i bo- og servicesenteret (BOS), som nå ligger under hjemmesykepleien, bli en del av sykehjemmet og heldøgnsbemannet. Så selv om antall sykehjemsplasser reduseres, økes antall plasser med heldøgsbemanning med nesten 10 %. Etter vår mening er dette på ingen måte å svekke tjenestetilbudet til den eldre delen av befolkningen. Tvert imot er det å styrke den og tenke bredt i stedet for å si at en god eldreomsorg måles i antall institusjonsplasser en kommune har tilgjengelig.

Eldreomsorg er mye mer enn bare sykehjem. For å nevne noe: hverdagsrehablitering, helse og mestringsfremmede hjemmebesøk, velferdsteknolgi, dagaktivitetstilbud, gode hjemmebaserte tjenester, kortidsopphold/avlastningsopphold m.m.

Nannestad kommune oppnår med dette en bred og god helsetjeneste for kommunens innbyggere tilpasset den enkeltes tjenestebehov i alle livets faser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.