Etter flere perioder med bærekraftfantasier, luftslottbygging, hemningsløs konsulentbruk og økende administrative utgifter er behovet for en kursendring stort. Inneværende periode har vist oss det med all ønskelig tydelighet.

Bærekraften og luftslottene er tatt av vinden, det samme er konsulentrapportene og de alt for mange millionene dette har kostet bygdas skattebetalere. Det de har fått igjen for alt dette er Romerikes høyeste kommunale avgifter og gebyrer og en urettferdig og usosial eiendomsskatt.

Eiendomsskatten skal bort

Fremskrittspartiet ønsker en forandring på dette. Det programmet vi går til valg på sier klart og tydelig at eiendomsskatten skal bort og at kommunale avgifter og gebyrer må reduseres. Dette er fullt mulig.

De tre siste årene har Fremskrittspartiet, sammen med Høyre og GIH lagt frem alternative budsjetter som har gått i balanse uten eiendomsskatt. Dessverre uten å få støtte av den sittende posisjonen. Likevel ser vi at posisjonens vedtatte budsjett også for inneværende år ligger an til å sprekke med mange millioner. Den forventede veksten og utviklingen har også uteblitt, naturlig nok. For vekst og utvikling er ikke ting man vedtar, det er ting man i stedet legger til rette for.

Fremskrittspartiet vil redusere kommunens utgifter og pengebruk. Vi kommer ikke utenom at administrasjonen må slankes, konsulentbruken må reduseres drastisk og kommunens ambisjoner må legges på et realistisk nivå tilpasset bygdas virkelighet og forutsetninger. Store og til dels luftige planer må tones ned til noe som kan realiseres og bli til beste for innbyggerne. Vi vil arbeide for at Hurdal skal bli en bedre og billigere bygd å bo i. En bygd som skal føles god for den enkelte innbygger sett fra bakkenivå. Ikke slik noen få ønsker å se den fra øverste etasje i Rådhuset.

Sentrumsplanen

EUBs oppslag fra Hurdal i avisen fra 9. juli forteller mye om alternativene vi har. De store posisjonspartiene ønsker å ture frem i samme spor. AP, Venstre og partiene på ytre venstre fløy vil beholde eiendomsskatten, SP og KrF svarer i beste Ole Brum stil på det spørsmålet, de vil ikke ha den, men de vil likevel. Med disse partiene i fortsatt posisjon er eiendomsskatten kommet for å bli.

Stort sett samme svar får vi også på spørsmålet om sentrumsplanen, en plan som vil komme til å koste oss dyrt og gjøre Hurdal sentrum til en tettbygd, trang og utrivelig flaskehals i stedet for et naturlig og koselig lokalt sentrum.

Rimeligere og bedre

For alle som ønsker en reell forandring i Hurdal og for alle som ønsker en rimeligere og bedre bygd å bo i er Fremskrittspartiet det fremste og det beste alternativet.

- Vi vil fjerne eiendomsskatten.

- Vi vil redusere kommunens avgifter og gebyrer, slanke administrasjonen og redusere kommunens ambisjoner til et realistisknivå.

- Vi vil gjøre om sentrumsplanen til et enkelt, funksjonelt og gjennomførbart nivå.

- Vi vil i sterkere grad åpne for mer spredt bebyggelse, og vi ønsker nye boligfelter sør i Hurdal. Fortrinnsvis i Rustad og sørover langs Østsideveien.

- Vi ønsker å skape en kommune som er til for innbyggernes skyld, Ikke motsatt.

- Vi vil ha en kommune som lytter til innbyggerne, ikke en kommune som forteller innbyggerne hva de skal gjøre.

Fremskrittspartiet er på banen i årets valgkamp, besøk våre stands i ukene som kommer og snakk med våre kandidater. De er der for din skyld og de vil lytte til det du sier. Det vil de også fortsette med etter valget. Ønsker du forandringer i styre og stell i Hurdal er Fremskrittspartiet ditt aller beste valg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.