Den ene: Vi vil kjempe for å redde den skadeskutte kloden som vi lever på. Det er riktig at det er lite lille Ullensaker kan gjøre i den store sammenhengen. Men samtidig klarer vi det aldri om ikke òg Norge – og Ullensaker – gjør det vi kan. Derfor heter det i Ullensaker SVs valgprogram blant annet: «Ullensaker må justere sine egne ambisjoner i klimapolitikken og bidra i den globale dugnaden for å få klimautslippene ned i tråd med Parisavtalen og FNs bærekraftmål. Klimahensyn må gjennomsyre enhver politisk beslutning som fattes fremover.» Derfor vil Ullensaker SV blant annet verne om myrer som Jødalsmosan, fordi de bidrar til å binde karbon og gir trekkfugler et sted å raste. Videre vil vi kartlegge og redusere kommunens utslipp av CO2 og andre klimagasser. Vi ønsker òg at alle nybygg i kommunen skal bli miljøklassifiserte og ha solcellepanel for å produsere strømmen de bruker, sjøl. Dette vil koste noe mer for den enkelte utbygger, men vil raskt bli tjent inn når huset er i bruk. Vi mener at kommunens miljøkonsulent må utarbeide en årlig tiltaksplan for klimaet. Endelig mener vi det er viktig å verne Nordbytjernet som rekreasjonsområde og biotop.

Den andre saken som er viktigere enn noe annet: Vi vil kjempe mot den økende ulikskapen mellom de som har mye og de som har mindre, mellom rike og fattige. Tviler du på om det finnes fattige og trengende i Ullensaker? I så fall kan du spørre de gode organisasjonene og gruppene som arbeider blant dem, for eksempel Omsorg Jessheim som SV støtter.

På Facebook-sida til Omsorg Jessheim kan vi for eksempel lese hva en alenemor med to barn skriver: «Tidligere i år flyttet jeg inn på et krisesenter etter at jeg kom meg ut av et forhold preget av mye vold både fysisk og psykisk. Jeg har slitt med å komme meg på bena etter dette. [...] Jeg trenger sårt hjelp og føler verden raser... [...] Jeg mangler vaskemaskin og har veldig lite mat i kjøleskapet.. har ligget på sykehuset de siste dagene. Har 200 kr på kontoen nå. Er det noe dere kan bidra med?»

Ullensaker SV er opptatt av å verne om velferden for alle som bor i kommunen. Derfor sier vi «ja» til profittfri velferd og «nei» til «stoppeklokke»-regimet. Dette gjelder både barnehager, skoler og sjuke- og pleiehjem. Vi sier «ja» til nærskoler og «nei» til mega-skoler. Vi vil prioritere kunst og kultur, barn og unge, helse- og sosialpolitikk, flyktninger og innvandrere og frivillig arbeid.

For å redde kommunens skakkjørte økonomi vil Ullensaker SV blant annet innføre en næringsskatt. Denne skal være progressiv, slik at bedrifter som har mye, må bidra mer – og de som har mindre, må bidra lite eller ingen ting.

Ullensaker SV er et parti for frihet, solidaritet, feminisme, kunnskap, velferd og miljøvern. Partiets ledesnor i alt vi gjør, er: «For de mange, ikke for de få».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.