Ruud fremsetter en ny uriktig påstand om at SIAN beskriver gruppen «muslimer» som seksualpredatorer, drapsmenn og terrorister. Nei. Vi påpeker det faktum at muslimer er sterkt overrepresentert på volds- voldtekts- og terrorstatistikker. Mener Ruud det er hensiktsmessig å skjule dette? I sitt siste meningsinnlegg stiller Ruud spørsmålet «Hva er sannheten om islam?» Koranens forfatter har gitt menneskeheten en bok der dette er klart angitt. Muslimer skal adlyde Muhammed og koranen. Han er det beste eksempel til etterfølgelse. Muhammed har definisjonsmakten på hva islam er og ikke er. Islams rettskildehierarki sier at et spørsmål som ikke er avklart i koranen, må søkes avklart i sunna. Står man fremdeles uten svar, må tafsir konsulteres.

Det er dette som definerer sannheten om islam. Ikke jeg, Berit Ruud eller muslimer for den saks skyld. Kritisk tenkning er forbudt. Koranen er klar på at tolkning ikke er tillatt. Islam er islam, ferdig definert og perfeksjonert av koranens forfatter. Muslimers praktisering derimot, er variabel etter tid og sted. Men det berører ikke spørsmålet om hva islam er og ikke er.

Islam er et system for samfunnsstyring, som med de nevnte rettskilder – herav utledet sharia – er rammeverket for hvordan både muslimer og ikkemuslimer skal leve livene sine under islam. Sett hen til hvordan teologien beskriver Muhammed – dvs hvordan muslimer plikter å oppføre seg mot ikkemuslimer, burde Ruud engasjere seg i SIAN sin sak, forutsatt at hun har omsorg for de som skal leve her etter vår tid.

Ruud definerer islam ut i fra hvordan hun oppfatter at individer oppfører seg. Det er helt feil, og uten fundament i teologien. Som migrantprest Massoud Fouroozandeh sa det; «Bare fordi min nabo Ali og pizzamanden Hassan er søde mennesker, er moskéerne og islam ikke gode for samfundet». Erkebiskop Abdulahad Gallo Shabo i Södertälje sa i Vårt Land 20.12.2014; «Europa er naive. De tek i mot mange muslimar. Vi som har levd saman med muslimar i århundre veit kva det inneber. Sjå berre på kva som skjer i Irak, i Syria».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.