Lokalradioen er viktig i distriktene. Derfor har vi oppfordret Kulturministeren til å la lokalradioene få selge digitale bingoblokker. Innspillet kom fra lokalpolitikere, som ville trygge inntjeningen og drift av radioene i sine lokalsamfunn.

Kulturministeren har – på vegne av høyre-regjeringen - gitt oss hele tre svar siden desember i fjor. Det ville være en overdrivelse å hevde at det lyser engasjement av det statsråden skriver.

Selv med gode problembeskrivelser fra Norsk lokalradioforbund, dreier statsrådens svar seg om å beskrive en utvikling i deltakelse i spill i bingohaller. Det siste svaret forklarer også at stortingets krav om en ansvarlig spill-politikk, krever at saken om lokalradiobingo utredes grundig.

Betydningen av å føre en ansvarlig spill-politikk er vi skjønt enige om. At radiobingo derimot skulle føre til uansvarlighet og gi spill-problemer har naturlig nok ikke vært en del av Stortingsdebattene om utfordringer knytta til spill-politikken.

Istedenfor å ta det lokalpolitiske og distriktspolitiske engasjement med det alvor det fortjener, kan en bare lure på hva man egentlig venter på. Kanskje ser Kulturministeren på dette som en liten fillesak. Det bør hun i så fall slutte med.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.