Noen dusin barn av norske foreldre befinner seg i en flyktningleir nordøst i Syria.

Det er barna til kvinner og menn av norske statsborgere, og barna har selvsagt også norsk statsborgerskap.

Det må være norske myndigheters åpenbare plikt å forbarme seg over disse barna slik at de bli hjulpet ut av den håpløse situasjonen som omstendighetene har ført dem inn i. For disse barna mangler helsehjelp og mat, klær og trygge omgivelser, og lever under vilkår som norske barnevernsmyndigheter plikter å hjelpe dem ut av.

Mange av dem er foreldreløse, eller de har foreldre som med åpne øyne har vervet seg til terrororganisasjonen IS. De av deres overlevende foreldre som er norske statsborgere bør returneres til hjemlandet, og selvsagt straffeforfølges dersom det kan påvises at de har forbrutt seg gjennom aktiv deltagelse i IS-organisasjonen.

Tvangssendt

Men i 2019 må ikke vårt land begå den samme misgjerningen som norske myndigheter gjorde seg skyldige i etter 2. verdenskrig, da norske kvinner ble fratatt sitt statsborgerskap og tvangssendt til Tyskland med sine små barn som hadde tyske okkupasjonssoldater som fedre.

Situasjonen i 1945-46 og i 2019 er selvsagt ikke direkte sammenlignbare, men Norges regjering må ikke komme i skade for å gjenta den uretten som norske barn opplevde for snart 75 år siden. Noe må vi ha lært av historien.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.