1. Gå på fottur i sporet

Ja, det er den klassiske måten å ødelegge et skispor på. Men det finnes flere muligheter for den som vil piffe opp denne gamle traveren. Man kan for eksempel ta med et akebrett og dra etter seg. Har man ikke et barn, man kan trekke med seg på brettet, er det mulig å kjøpe en pose strøsand på bensinstasjonen. (Tips for de avanserte: lag et kutt i plasten, sånn at grusen sakte pipler ut bak deg!) Akebrettet lager en jevn stripe og visker ut alle langrennsspor. Om noen kjefter på deg for å gå i skiløypa, er det bare å svare at du går her hele året, og det er aldri noen skiløype her om sommeren. Hvis de ikke gir seg, si «allemannsretten». Det er det viktigste ordet å kunne for deg som vil ødelegge skispor.

2. Sykle i sporet

Her må vi være nøye med å skille mellom ulike typer løyper. Om noen har preparert skiløyper med maskin, er det ingen vits i å bruke sykkel. Er det derimot scooterkjørte løyper i løssnø, kan en sykkel ha mye for seg. Ramle gjerne et par ganger for å lage skikkelige høl. Skrensing er også moro. Kjør på!

3. Hund

Vent til det er helt nykjørte løyper etter stort snøfall. Lån en to–tre bikkjer, bind dem om livet og la dem trekke deg på tur. Her nytter det ikke med småbikkjer som dvergpudler eller terriere. Lån en schæfer, newfoundlender eller irsk ulvehund. Vær nøye med at de går i selve skisporet og ikke ute på siden. Om noen skulle kjefte, smil avvæpnende og si «er det ikke fint ute nå». (Ja, og så «allemannsretten», selvfølgelig.) Hehe.

4. Hest

Hest i skispor er en klassiker. Lån gjerne en stor og tung dølahest, som har kapasitet til å gå langt innover skauen. Hesten er så tung at den vil kunne ødelegge selv et preparert spor for resten av vinteren. Men det er viktig å passe på at du har god kontroll på hesten, sånn at du får den til å tråkke presist i sporet. Den vil også gjøre skade i skøytefeltet, men det er absolutt å foretrekke å trå i klassisksporet. Det ødelegger mest for flest. Husk at det alltid må være et mål. Skulle noen hisse seg opp over noen hestepærer og istykkertråkkede spor, vis til allemannsretten. Vi må aldri glemme allemannsretten!

5. Truger

Her gjelder det samme som med sykkel: Løse scooterkjørte spor er best for maksimal effekt. Dersom man foretrekker å gå i preparerte spor, kan det kombineres med bildekk. Slep et bildekk bak deg i klassisksporet. Om noen kjefter, si at du trener til å krysse Grønland på ski. Da er du automatisk en vinterhelt. Hvis ikke det virker, si (jepp, du gjettet riktig) «allemannsretten».

6. Søppelbil

Dette er testet ut de siste vintrene i Oslomarka og har vist seg svært effektivt, spesielt tidlig i sesongen. Ta rennefart over brøytekanten og kjør innover løypenettet så langt du kommer. Når noen blir sinte, er det bare å si at det er merket som vei på kartet. Du kunne jo ikke vite at det ikke gjaldt om vinteren. Har du ikke søppelbil, vil en hjullaster, traktor eller ATV gjøre susen. En variant kan være å henge på harva eller plogen på traktoren.

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hvordan man kan ødelegge for skiløperne. Skulle du føle at vinteren er altfor kort til å få testet alle metodene beskrevet over, må du huske at det kommer flere muligheter. Og i mellomtiden kan du bli med i tegnestiftgruppa for Trondheim-Oslo.

Er det ikke deilig å ha noen å hate?

FLERE INVITERT FRA CHRISTINE:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.