Ta en valgomat. De er ofte bedre verktøy enn å lese partiprogram, fordi de gir et mer ufiltrert bilde av hvordan partiene prioriterer i praksis. Ta flere for å kvalitetssikre.

Finn ut hva som er de store sakene lokalt. I de fleste kommuner er utslipp fra transport desidert størst. Hva vil partiene gjøre for å få ned transportutslippene? Hva er de andre store utslippskildene i din kommune og hvordan vil partiene ta vare på naturen der du bor? Svaret finner du i partiprogrammene eller i lokalavisa.

Sjekk ut lokale samarbeidsblokker. Det er ikke bare hva slags politikk partiene har oppgitt i programmene sine som teller, men også hvem de skal samarbeide med – og hvordan.

Snakk med kandidatene. Norske politikere er som regel veldig trivelige og interesserte i å prate med deg. Ikke hast forbi, men bruk fem minutter på en prat. I tillegg til å finne ut ting om kandidatene, kan du jo selv komme med gode forslag til hva lokalpolitikerne kan gjøre for å ta oss til fornybar-samfunnet.

Stem! Det vil sende et signal til politikerne om mange klimabevisste folk går ut og stemmer neste mandag. Da vil alle partiene, selv de mest fossile, skjønne at klima og miljø er saker de må prioritere i årene som kommer. Godt (klima)valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.