Vi har den siste tiden opplevd en varme og tørke som er langt over «det normale» for årstiden. Dette i likhet med resten av Sør Norge og Østlandet. Jeg skjønner derfor vanningsrestriksjonene i kommunen.

Men: Hva skjer med fremtiden og vannet til innbyggerne i Eidsvoll når det forventes en økning i befolkningen på 3-4.000 mennesker? Videre skal det bygges/utbygges skoler, barnehager og flerbruks-/idrettshaller. Alle disse må tilføres vann. Når vi ser dagens vannsituasjon skjønner jeg ikke hvordan dette skal gå i hop. Er det bare kommunens ansvar å måtte stå for en slik infrastruktur? Eller kan noe av dette pålegges utbyggerne av de stadig større byggeprosjektene? I så fall må dette gjøres så raskt som mulig.

Jeg viser også til tidligere innlegg i EUB fra Arne Halvorsen med flere om vannet i kommunen og har følgende spørsmål: Hva har Eidsvoll Kommune tenkt å gjøre med det store vanntapet som skjer? Hva koster dette vanntapet? Jeg vet ikke om/tror ikke at Eidsvolls innbyggere er klar over at kommunen (altså vi) «mister» cirka 44 prosent av det vannet som går ut fra våre vannkilder. Altså nesten halvparten av det vann som renses og skal ut til oss brukere blir borte før det komme frem til våre vannmålere. Dette er en helt uholdbar situasjon. I andre kommuner blir lekkasjer lokalisert og tettet. Når vil dette skje her i Eidsvoll? Hva koster det å «produsere» én kubikk med vann?

Jeg håper på svar i avisen slik at svaret kan nå ut til flest mulig i kommunen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.