Industrien er viktig for Norge. I over 100 år som industrialisert samfunn har vi bygget opp en unik og omfattende kompetanse. Det har banet vei for det norske olje- og gasseventyret.

Men den formidable veksten i norsk olje- og gassektor har skapt utfordringer for resten av næringslivet. Kapital og kompetanse har i en årrekke blitt trukket mot en lukrativ petroleumsnæring, lønnskostnadene har økt og kronen har styrket seg. Dette har resultert i at fastlandsindustrien har vært tvunget til å jobbe smartere og mer effektivt enn sine konkurrenter.

For å vinne frem i konkurransen har industrien satset på kompetanse, ressurseffektivitet og automatiserte teknologiløsninger. Det har gjort at vi står igjen med en fremtidsrettet og innovativ industri som er godt rustet til å møte fremtidens utfordringer.

Industrien er faktisk en av de tingene vi skal leve av etter oljen. Regjeringen har relansert industripolitikken gjennom den første industrimeldingen på over 30 år. Det er ikke minst fordi industrien spiller en nøkkelrolle i det grønne skiftet.

I Norge produserer vi varer som verden trenger. Vi vil også i fremtiden ha behov for sement, plast, titan, mangan, jern, gjødsel, fisk og nikkel. Lavutslippssamfunnet vil trenge lett og sterk aluminium til mer effektiv transport. Fremtidens energisystemer vil trenge silisium, glassfiber, biokarbon og kobber.

Leverandørindustrien vil fortsette å gi verdifulle bidrag til andre næringer også når etterspørselen fra petroleumssektoren avtar.

Det blir ikke noe grønt skifte uten norsk industri. Norsk industri har tilpasset seg stadig strengere utslippskrav gjennom ny teknologi og smartere produksjon. Samtidig fortsetter behovet for mer klimavennlige løsninger.

Vår fremste oppgave er å legge til rette for at norsk industri kan produsere på en effektiv og miljøvennlig måte. Vi må fortsette å stille miljøkrav, øke effektiviteten i produksjonen og redusere CO2-fotavtrykket. Samtidig skal vi sikre en god CO2-kompensasjonsordning slik at ikke norsk industri flytter ut av landet.

I Norge har vi en sterk industrikultur basert på tillit, inkludering og samarbeid. Vi skal fortsette å bygge opp under denne kulturen sånn at vi sammen kan sikre fremtidens velferdssamfunn, fremtidens arbeidsplasser og det grønne skiftet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.