Senterpartiet vil ikke bruke mer tid, penger og ressurser på den meningsløse regionen Viken. Et nytt flertall etter valget, med et sterkt Senterparti, vil prioritere tjenester nær folk, heller enn å tvinge igjennom en fylkessammenslåing som kan gi et dårligere videregående skoletilbud og dårligere kollektivtilbud på Romerike.

Regjeringen startet regionreformen i feil ende. Til nå har det vært snakk om hvilke oppgaver som kan fratas fylkeskommunene (tannhelse og kollektivtransport) og ikke hvilke flere oppgaver fylkeskommunen kan overta fra staten. Resultatet av regjeringens reform blir sentralisering og på sikt en nedlegging av fylkeskommunale nivået for å presse igjennom enda større kommuner. Etter vår vurdering er regionreformen blitt en nødvendig omvei for Høyre og Frp for å nå sine mål om langt færre kommuner og å få fjernet det regionale folkevalgte nivået. Vi minner om at sentrale Høyrepolitikere ønsker to kommuner på Romerike.

De viktige regionale oppgavene er transport, arealplanlegging og videregående skoler. Det er transporten inn og ut av Oslo som betyr noe for oss som bor her, ikke hva som skjer med kollektivtransporten i Buskerud på grensen til Sogn og Fjordane. Region Viken (Østfold, Akershus og Buskerud) blir for stor til at politikerne har kjennskap til lokale forhold. Resultatet blir mer makt til administrasjonen og mindre påvirkning fra folkevalgte og innbyggere.

Sigbjørn Gjeldsvik
1.-kandidat Akershus Sp

Martha Tærud
2.-kandidat Akershus Sp

John-Erik Vika
ordfører i Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.