Kunne det være et felles løft for barnehager og samarbeidsutvalg å gjøre 17. mai-toget kortere fra neste år? Slik at flere fikk glede av korpsmusikken? For flere korps lar seg jo ikke hoste opp raskt?

Det blir flere og flere barnehager, og de barnehagene bygda allerede har, utvider. Det blir flere og flere småbarn som går i barnehage, som naturlig nok trenger en vogn å ligge eller sitte i. Slik det nå er, med stor deltakelse av barn, barnevogner, foreldre og besteforeldre i barnetoget i forhold til antall korps, lurer jeg på hvor mye musikk barna kommer til å forbinde med å delta i toget?

All honnør til det nye korpset Søndre Eidsvoll. Dere så flotte ut i nye uniformer. Flinke til å spille var dere også. Til og med danse gjorde dere i toget.

Flott at tradisjonen kan fortsette med at nye generasjoner kan oppleve korpsmusikk på 17. mai, og kanskje en dag få lyst til å spille selv. Kan du forestille deg et 17. mai-tog uten korpsmusikk? Nei, det kan ikke jeg i hvert fall.

En mulighet for å gjøre toget kortere, så flere barn som går i tog opplever musikken, er for eksempel å bestemme at bare de eldste barna i barnehagen går i tog. Kanskje til og med et stort felles rosarusstog med viftende flagg og fengende slagord er tingen?

Jeg synes dette er noe å tenke over. Det blir ikke mindre barn i barnehagene i framtida. For hvert år som går blir det flere barn. Gjør vi noe med lengden på toget, (og kanskje at flere foreldre stimulerer barna sine til å begynne i korps), vil også barnetoget bli mer underholdende å oppleve for dem som står langs ruta og ser på.

Med ønske om mange hyggelige 17. maifeiringer i framtida ved Eidsvollsbygningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.