• :Anne Finstad.

Jeg husker da jeg begynte å engasjere meg i politikken en gang på starten av 2010, at jeg satt ved siden av prorektoren på Høyskolen i Sør-Trøndelag på et foredrag og han spurte meg hvorfor jeg engasjerte meg.

Jeg svarte direkte som det var; jeg vil stå på barrikadene og brenne BH-ene mine for de tingene jeg tror på er rett for samfunnet. Jeg trodde aldri da at jeg noen gang skulle måtte stå på barrikadene og brenne BH-ene mine, men 17. november sto jeg på Eidsvoll plass i Oslo med plakaten «Din kropp, ikke Erna sitt forhandlingskort.». Jeg kunne like gjerne ha bredt BHen.

KAMPEN ER LANGT FRA OVER

Kampen for kvinnenes rett er langt i fra over, og for første gang på 40 år har regjeringa innskrenket kvinners rett til selvbestemt abort. Det hele handlet om paragraf 2c, som gir rett til abort også etter uke 12 hvis fosteret er alvorlig syk.

Det var denne Solberg lokket KrF med for å berge plassen i statsministerstolen.

Selv om endringer i paragraf 2c ble skrinlagt er ikke kampen over. For regjeringa vil ta fra kvinner muligheten til selv å bestemme hvor mange barn de kan eller vil bære fram samtidig.

NY TEKNOLOGI

Jeg er selv gravid nå i andre trimester. Jeg har enda ikke hatt ultralyd, selv om det er uker siden appen jeg bruker til å følge graviditeten informerte om at det er mulig å se om alle organene er intakt. Grunnen til dette er at ultralyd er noe som blir tilbudt i uke 18 og 19.

SV mener, og vil jobbe for å gjøre ny teknologi allment tilgjengelig i Norge. Med dette vil SV jobbe for at man får tidlig nok ultralyd og innføring av NIPT – test for alle.

Dette er endringer som må komme.

ØKENDE FAGKUNNSKAP

Personlig økonomi skal ikke være avgjørende for om du skal få gjennomført en tidlig ultralyd eller NIPT-test. Dette gjelder spesielt for de som bærer på barn med store misdannelser og sjansen for å overleve utenfor livmora er lav.

Det er viktig at systemet er i takt med økende fagkunnskap og befolkningens ønsker.

Det er viktig at vi tar opp debatten om abort, men målet for debatten må være å styrke kvinners muligheter, og at systemet og lovverket er oppdateres til dagens standarder.

På den måten øker likestillingen blant kvinner slik at vi har en svangerskapsomsorg for de mange, - ikke for de få.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.