Ramdal tar for seg Bibelens sitat «kamelen og nåløye», og sammenligner dette med sin vanskelige passering av riksveg 177 fram til Gruemyra, når han skal til og fra trening.

Sammenligningen blir kanskje ikke helt rett (?), om vi går litt inn i Bibelens for-

telling.

Bibelsitatet er hentet fra hva Jesus svarer den rike mannen, som spør om hva han skal gjøre for å bli frelst?

At Jesus i sitt svar legger til at det er lettere for en «kamel å komme gjennom et nåløye, enn for en rik å komme inn i himmelen», så mener han dette oppriktig.

Vi vet jo at for en kamel eller et menneske for den del, å komme gjennom et nåløye, er dette totalt umulig, men for Gud er alt mulig.

Jesus svarer mannen, « selg alt du eier og gi pengene til de fattige, så skal du få en skatt i himmelen».

For mannen som var svært rik, ble dette meget vanskelig og han gikk bedrøvet bort.

Det går fint an å være rik og bli frelst, men slik Bibelen forteller i andre sitat, forstås

det at rikdommen ikke må bli hovedfokuset hos en person. Som Jesus sier: «Selg det du eier og gi pengene til de fattige, og kom så og følg meg. Han blir altså med disse ord, invitert til å komme inn i Guds rike.

Jesus er i seg selv løsningen på det å bli frelst. Han ble korsfestet og døde for våre synder, men sto opp igjen tredje dag, – og frelsen ligger kun i dette.

Mannen som kom til Jesus med spørsmål, – hva skal jeg gjøre?

For å bli frelst skal vi ikke gjøre noe, men tro på Jesus og ta imot Han i vårt hjerte.

Tilbake til Ramdal sitt problem. Passering av «hans nåløye». Har følelse for dette og at en kan føle oppgitthet.

Men Ramdal har glemt noe viktig i sitt innlegg, som jeg undertegnede får være frimodig å ta opp. Det er kanskje ment at vi skal lese mellom linjene om hva Ramdal ønsker, men for å få det i klar tekst, først som sist.

Ramdals sterke ønske er selvfølgelig, at nå er det virkelig på tide at noe blir gjort med dette trafikale problemet ved rundkjøringa på riksveg 177 og 181.

Så, kjære «herr Statens vegvesen»! Få dette prosjektet inn på budsjettet snarest mulig og jobben raskt realisert. Det kan ikke være snakk om mange «tusenlapper» i forhold til hva dette vil hjelpe de myke trafikantene i området.

Etter min og sikkert mange andres mening, er det helt uhørt at dette vegforholdet ikke er blitt utbedret for lenge siden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.