Ny skole på Tynsåk har aldri vært vår første prioritet. Vi mener at en utbygging på Tynsåkjordet har dratt ut med alle innsigelsene, samtidig som arbeidet ikke har kommet langt nok med å skaffe til veie eiendommen for utbygging. Grunnforholdene i området er også usikre og vil med høyst sannsynlighet kreve store kostnadskrevende utbedringer for å sikre en trygg grunn for utbygging.

Eidsvoll SV har og er sikre på at en utbygging i Trolldalen vil være billigere og raskere enn noen av de andre alternativene. Kommunen eier allerede tomten og den er regulert til skoleformål. Ikke minst kan elevene på Vilberg bli værende i dagens lokaler, mens utbyggingen foregår. De vil ikke måtte flytte midlertidig inn i brakkerigger i et fortsatt trafikkfarlig område, som er alternativet hvis skolen skal bygges på eksisterende tomt.

Når skolen i Trolldalen står ferdig kan restaurering og utbedring av gamle Vilberg skole starte. Elevene vil da bli skånet for belastningen en slik ombygging er. Samtidig vil vi på sikt få to skoler i området, en sentrumsnær skole på Vilberg og en nærskole i Trolldalen. Det er ikke til å se bort ifra at de store utbyggingsprosjektene i Sundet ikke vil tilretekke seg barnefamiliene i like stor grad som prosjektene i Trolldalen og Styri. To skoler i området kan følgelig være bedre for miljøet, da det vil kreve mindre busskyss og kjøring av elevene, enn med en stor skole på Tynsåk eller Vilberg.

Det er på tide at andre politikere og partier enn Eidsvoll SV må svelge kameler så vi får fortgang i prosessen, men vi vil fortsette å svelge kameler så lenge det gir den raskeste prosessen til ny skole. Vi er enige med FAU, lærere og foreldre ved Vilberg, det haster nå! Vi er imidlertid ikke enig i at å fortsette i det samme sporet som en har kjørt på i fem år er til det beste for verken prosessen eller miljøet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.